Kadınlar Bu Yönetimi Çok Sevecek

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Bu Yönetimi Çok Sevecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2015 13:23

Yaz kendini iyice gösterdi plaj sezonu da başladı. Kadınların bikini ya da mayo giydiğinde en çok rahatsızlık duyduğu şeylerden bir tanesi sarkık memelerdir. Yaz sezonunda ise Lolipop Tekniği bu soruna günübirlik çözüm sunuyor. İz bırakmayan tekniğin etkisi ise yıllarca sürüyor.
Şüphesiz tüm kadınlar kusursuz görünmek istiyor. Özellikle de yaz aylarında fizik daha ön planda olduğu için tepeden tırnağa mükemmel görünmeyi tercih ediyorlar. Feminen görüntünün vazgeçilmezi göğüs dekolteleri ve plaj kıyafetlerinde ise diri ve dik göğüsler kadının çekiciliğini arttırıyor. Sarkık göğüs sorunu yaşayan kadınlar ise yaz boyu" Bunu nasıl kamufle edebilirim?" diye düşünüyor olabilir. Estetik cerrahide ise bu konu ile ilgili pek çok çözüm var. İşte bu çözümlerden bir tanesi meme dikleştirmede günübirlik çözüm sunun Lolipop tekniği. Teknik lokal anestezi ile gerçekleşebildiği gibi iz bırakmıyor ve kişi aynı gün sosyal yaşantısına geri dönebiliyor. Etkisi ise uzun yıllar sürüyor. Lolipop tekniği ile ilgili Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Karacalar tüm bilinmesi gerekenleri anlattı.
LOLİPOP TEKNİĞİ İDEAL MEME ŞEKLİNİ VERİYOR
Lolipop tekniği ile ilgili bilgi aldığımız Prof. Dr. Ahmet Karacalar,"Meme sarkıklığı meme başının durumuna göre saptanır. Meme başının düzeyinin meme altı kıvrımının altında olmaması gerekir. Yalancı sarkma olarak adlandırılan bir meme şekil sorunu daha vardır. Burada meme başı altı dokusu fazla ve aşağıdadır. Meme dikleştirmede derinin fazlalığına göre uygun bir teknik seçilir. Genellikle az izli lolipop tekniği tercih edilir. Meme hacminin azalmasına bağlı sarkmalarda; meme protezi ya da yağ hücresi enjeksiyonları ile hacim eklenmesi dikleştirme yöntemleri arasındadır. Askı ile meme dikleştirme yöntemleri çok hızlı bir şekilde geri döner. Meme dikleştirmede kullanılan lolipop tekniğinin güzel bir form oluşturması, hızlı iyileşme ve daha az iz kalması gibi avantajları vardır. Bıraktığı iz lolipopa benzediği için bu adlandırma yapılmıştır. Meme dikleştirme tekniklerinde kalan ize göre isimlendirme yaklaşımı vardır. Sadece meme başı dunat, T şeklinde izi bırakan teknik ise çapa yöntemidir. Lolipop tekniği ile alfa meme olarak adlandırılan ideal meme şeklini vermek mümkündür. Tekniğin en önemli özelliği az iz ve iyi projeksiyondur. Bu işlemde bütün şekillendirme ve kaldırma işlemleri deri zarfı altında yapılır. Geriye kalan izlerden birincisi doğal olarak var olan kahverengi - beyaz hattın içinde kalırken, ikincisi lollipop şekerin çubuğu olarak aşağıdaki kıvrıma kadar uzanır. Atılan dikişlerin alınmasına gerek olmaz. Özellikle çapa ya da ters T tekniğine göre doku travması daha az oluşur. Bu nedenle iyileşme hızlıdır."şeklinde bilgi verdi.
DİKLEŞTRME İLE BERABER KÜÇÜLTME DE MÜMKÜN
Aynı işlemle meme küçültme de yaptıklarını ifade eden Prof. Dr. Ahmet Karacalar,"Bu teknikle sadece dikleştirme değil küçültme de mümkün. Sarkan dokuları ortadan kaldırdığı için uzun ömürlüdür. Meme projeksiyonunu sağlamada da oldukça etkili. Dikleştirme lokal-sedasyon anestezi altında yapılabilir. Deriye yük binmediği için genellikle kalan iz az oluyor. Bu teknikte meme başı ayrılmadığı ve siniri -damarı olan bir dokuya ilişik vaziyette ideal yerine taşındığı için duyarlılık yüksek oranda korunur. Yine süt kanallarının korunmasında üst düzeyde olduğu için işlem sonrası normal süt verme fonksiyonu epeyce korunur."dedi.
İşlem sonrası dönemi sorduğumuz Prof. Dr. Ahmet Karcalar,"Genellikle günübirlik işlemlerdir ama etkisi yıllar sürer. Sporcu sütyeni ile hasta evine gider. Ertesi gün dışarı çıkabilir. İş hayatına dönüşgenellikle 3-4 günü alır."dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!