Kadınlar, ANSİAD ev sahipliğinde buluştu

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar, ANSİAD ev sahipliğinde buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2017 11:30

Kadınlar, ANSİAD ev sahipliğinde buluştu

Haberin Devamı

 

İbrahim LALELİ/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Sanayici ve İş Adamları Derneği (ANSİAD) yönetim kurulu ve üyeleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen kahvaltıda buluştu.

ANSİAD Başkanı Abdullah Erdoğan'ın ev sahipliğinde Akra Hotel'de gerçekleşen buluşmaya aile danışmanı- sosyolog Devrim Coşkun Başarır konuk olarak katıldı. Kadın buluşmasının açılış konuşmasını yapan ANSİAD üyesi ve toplantı başkanı Rana Demirer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün geçmişinin 1850'li yıllara uzandığını söyledi. Demirer, "Grevden günümüze 160 yıl oldu. Her yıl 8 Mart'ı anıyor ve kutluyoruz. Fakat o zamandan bu zamana eşitsizlik devam ediyor" dedi.

Demirer'in ardından aile danışmanı- sosyolog Devrim Coşkun Başarır, ünlü edebiyatçı ve felsefecilerin kadınlara ilişkin sözlerine yer vererek sunum yaptı. Kadınların annelik, eş, ev kadını, iş kadını gibi birçok rolü olduğunu anlatan Başarır, "Bir rolüne fazla önem verdiğinde diğer rollerine olan ilgisi azalıyor. Örneğin annelik rolüne az ilgi gösteren bir kadın için ünlü bir psikolog 'mutsuzlaştı' demiştir. Kadın annelik rolünü de iş kadını rolünü de yapabilir. Bunu başarmalıdır. Köleci toplumlarda kadın, kölelerin de kölesi olmuştur. Köle kadının canı da kendisine de ait olmamıştır, istediği gibi alınıp satılmış ve öldürülmüştür" diye konuştu.

Devrim Coşkun Başarır, ANSİAD üyelerinin kadın yaşamına ilişin merak ettiği soruları da yanıtladı.

Buluşma toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!