Kadınlar 'Akıllı Köy'de ilk hasadı yaptı

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Akıllı Köyde ilk hasadı yaptı
OluÅŸturulma Tarihi: Mart 16, 2017 18:13

Kadınlar 'Akıllı Köy'de ilk hasadı yaptı

Haberin Devamı

Burhan CEYHAN/KOÇARLI(Aydın), (DHA)- AYDIN'ın Koçarlı İlçesi'nde belediyenin desteğiyle 80 dönüm arazi üzerine kurulan Akıllı Köy'de marul hasadı yapan kadınlar, kazandıkları gelirle evin giderlerine ortak oldu. Koçarlı'da geçen yıl arazisi Koçarlı Belediyesi'nden verilen, sponsorluğunu ise Vodafone ve Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri (TABİT) firmasının üstlendiği Akıllı Köy'de ilk hasat yapıldı. Kasaplar Mahallesi'nde 80 dönüm arazi üzerine kurulan seralarda mahalleli kadınlar marul üretti. Fideleri diken kadın üreticiler, topladıkları marulları satarak evlerinin eksikliklerini giderdi.
CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, seralarda çalışan kadınları ziyaret ederek çalışmalarına her zaman destek olacağını söyledi. Alın terinin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Başkan Öztürk, şöyle dedi:
"Burada eskiden çamur yüzünden yürünemiyordu. Arazimizi böyle değerli hale getirdiler, kendilerine teşekkür ediyoruz. Bizim insanlarımız, hele ki kadınlarımız sosyalleşmelidir. Akıllı Köy'de tarımla teknoloji birleşti. Geçen yıl yetişmez denen mevsimde kavun ekimi yapıldı ve yetişti."
Ä°lk etapta çalışırken zorlandıklarını, ancak para kazanmaya baÅŸlayınca büyük bir haz aldıklarını söyleyen kadınlardan Rukiye Çatal, "Akıllı Köy'ün ilk kadın giriÅŸimcilerindenim. Ä°ki aydır marul yetiÅŸtiriyoruz. Hasatlarımızı yaptık. 2 bin 500 marul satarak, 1800 lira para kazandım. Bu parayla da evime güneÅŸ enerjisi taktırdım" dedi. Kadın üreticilerden Hatice Yaman ise, "2 aydır marulları yetiÅŸtirdim, sattım. 1700 lira para kazandım. Bu parayla evimin eskiyen çatısını onardım. Çok mutluyum" diye konuÅŸtu. Â

FOTOÄžRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!