Kadınız ve kadın olmaktan gururluyuz

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla sizlerden birbirinden güzel pek çok yazı geldi.

Haberin Devamı

Hepinize teşekkür ederim. Bu vesileyle çok beğendiğim birkaçına burada yer vermek istedim.

Kadınlar Günü bana sıcak gelmiyor

Ben de herkese Kadınlar Günü’nü kutlayan güzel bir mesaj yazmak isterdim ama, bu Kadınlar Günü, belki de isminden dolayı bana hiç sıcak gelmiyor.
Çocuk bayramı kutlanıyor, anlıyoruz, yaşlılar haftasında yaşlılarımızı hatırlıyoruz; Sevgililer Günü’nde sevgilimizi hiç olmadığı kadar şımartıyor, hediyelere boğuyoruz.
Ama Kadınlar Günü’ne anlam veremiyorum... “Emekçi Kadınlar Günü” tamam da... Peki ama emekçi erkekler yok mu, neden onların da gününü kutlamıyoruz?
ışçi bayramı zaten var, kadınlı erkekli tüm işçiler yani emekçiler, o gün mitingler yaparak kendilerini bir kez daha hatırlatıyor, bayramlarını halaylar çekerek kutluyorlar.
Herkesin özel mesajlar yazdığı bugün de, kadınlarımızın önce annelik hakları nedeniyle, bebeğini daha 40 günlükken beşiğinde bakıcılara emanet etmediği; ayrımcılık zihniyetinden uzak, hakkını arayan, ileri görüşlü, kalıpların dışında düşünebilen, görgülü, çalışkan insanlar yetiştirmeleri için teşvik edilmeleri gerekmiyor mu?
Ben kadından bunu beklerim.
Bunların dışında kadının toplumdaki yerinin düzelmesi için fiziksel şiddetle birlikte psikolojik şiddet ile de savaşmalarını, böylelikle toplumda artık sadece bu özel günlerinde anılacak bir “cins” olmamasını dilerim.
? Leman Toykan / Direktör Kalkedon Çeviri ve Danışmanlık

Haberin Devamı

Biz artık kendimizin farkındayız

Biz kadınız ve kadın olmaktan dolayı gururluyuz. Bunun birçok nedeni var. Yaradan özel yaratmış; ne mutlu bize.
Doğuştan anayız... Doğuştan insanız... Doğuştan fedakârız...
Tüm yaşadıklarımıza rağmen mutlu olabiliyorsak eğer; buna ne denir sizce?... Anaya babaya bakan hayırlı evlat. Evlatları uğruna canını veren ana. Eşine, işine, evine kendinden önce değer veren fedakâr insan. Ve bunlara rağmen ayakta durabilen KADIN!
Atatürk; “Dünyada hiçbir milletin kadını, ben Anadolu kadınından fazla çalıştım; milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte Anadolu kadını kadar emek verdim, diyemez” demiş. Nasıl da yüceltmiş, değer vermiş kadına.
Hangi yaşta ve konumda olursak olalım...
Hâlâ her kadın bir şekilde taciz ediliyorsa, aşağılanıyorsa; bunun hesabını kim verecek?
Her şeye rağmen hâlâ ayakta durma mücadelesi veriyorsak; bunun sorumlusu kim?
Küçülüp kendi cenin pozisyonumuza geleceksek, gerçek dünyada özgürlüğün ne anlamı var?
Kadın, kimi zaman sevgili kimi zaman arkadaş... Kısaca her şeye eş... Biz artık kendimizin farkındayız... Fark etmeyenler utansın. Dünya Kadınlar Günü’müz kutlu, mutlu, umutlu olsun... ? Emine Laleci

Kadınlar için

Haberin Devamı

“Bir gülüş kadar içten
Bir gülüş kadar gerçeğiz...
Kim olduğumuz, ne olduğumuz önemli değil
Kendimizi ifade edebildiğimiz yerdeyiz.
Sevildiğimiz kadar değil, Sevebildiğimiz kadar değerliyiz...”
? Facebook
edebiyat kulübü sayfasından aktaran Ece B.

Yazarın Tüm Yazıları