‘Kadının Güçlenmesi’ için Koç’tan imza

Güncelleme Tarihi:

‘Kadının Güçlenmesi’ için Koç’tan imza
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 23:06

KOÇ Holding, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarına bir yenisini ekledi. Koç Topluluğu Şirketleri, ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ (Women’s Empowerment Principles–WEPs) imzaladı.

Haberin Devamı

Böylece, Koç Topluluğu toplam 30 imza ile ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin’ Türkiye’deki destekçilerinden biri oldu. Eylül ayında HeForShe Hareketi’nin diğer küresel liderleri ile New York’ta bir araya gelen Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Koç, “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kararlılıkla gerçekleştirdiğimiz çalışmalara ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ şirketlerimiz ile birlikte imzalayarak yeni ve önemli bir halka daha ekledik. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Koç Topluluğu şirketlerinin öncelikleri arasında yer alıyor. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin anahtarı kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesidir. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor” dedi.

HANGİ ŞİRKETLER VAR

Koç Topluluğu şirketlerinin eş zamanlı olarak ‘Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerini’ imzalamasına ilişkin, Ömer Koç, Koç Holding Dış İlişkiler ve Kurumsal İletişim Direktörü Oya Ünlü Kızıl ve Birleşmiş Milletler Kadın Birimi (UN Women) Avrupa ve Orta Asya Bölge Direktör Vekili ve Türkiye Temsilci Vekili Alia El-Yassir’in katılımıyla bir toplantı düzenlendi. İmzayı atan Koç Holding’i takiben Aygaz, Yapı Kredi ve Ford Otosan’ın yanı sıra Arçelik, Arçelik LG, Bilkom, Demir Export, Ditaş, Divan, Düzey, Entek, Koçfinans, Koçtaş, KoçSistem, Otokar, Otokoç, Opet, Opet Fuchs, Ram Dış Ticaret, Ram Sigorta, RMK Marine, Setur, Tanı, Tat, THY Opet, Tofaş, Tüpraş, Türk Traktör ve Zer şirketleri destekçiler arasına katıldı.

Haberin Devamı

KALKINMA İÇİN ÖNEMLİ

Ömer Koç, ‘Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin’, özel sektöre izlemesi gereken adımları ve buna bağlı performans göstergelerini sunan çok değerli bir kılavuz olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: “Kadınların yeterince özgürleşmediği ve güçlenmediği bir dünyada kalkınma da mümkün olmayacaktır. Koç Topluluğu olarak toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalarımızı, gerek Ülkem İçin projemiz, gerekse de Etki Lideri olarak dâhil olduğumuz küresel dayanışma hareketi HeForShe kapsamında kararlılıkla sürdürüyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliği seminerlerini bayilerimiz aracılığıyla Türkiye’nin dört bir yanına taşıyoruz. Bu alandaki çalışmalarımıza Kadının Güçlenmesi Prensiplerini şirketlerimiz ile birlikte imzalayarak yeni ve önemli bir halka daha ekledik. Toplumsal cinsiyet eşitliği, Koç Topluluğu’nun öncelikleri arasında yer alıyor. Kadın ve erkeğin eşit temsil edildiği çalışma hayatı ortak hedefimizi oluşturuyor. Toplumsal cinsiyet eşitliği için kadının ekonomik ve sosyal hayatta güçlenmesini sağlamalıyız.”

BAKMADAN GEÇME!