Kadında kalın bel kalp hastalığı nedeni

Güncelleme Tarihi:

Kadında kalın bel kalp hastalığı nedeni
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2002 11:36

Araştırmacılar, kadınlarda bel kalınlığının ve karındaki yağların kalp hastalığı nedeni olduğunu öne sürdü. Damarların sertleşmesinin, kandaki iltihap artırıcı maddelerden oluştuğuna işaret eden uzmanlar, beldeki ve karındaki yağların bu etkenlerin yükselmesini körüklediğini kaydetti.

Dr. Ptrizia Ziccardi ve arkadaşlarının, 25-44 yaş grubundan, aşırı kilolu ve genellikle bel ve karın kısmı kalın 56 genç kadın üzerinde yaptığı araştırmada, kadınlara kan testi yapıldı.

Bel kısmı kalın olan deneklerin kanında, normal kilolu kadınlara göre, iltihaplanmayı körükleyen ve damar sertleşmesine neden olan maddeler daha fazla bulundu. Ayrıca karın kısmı da yağlı olan kadınların kanında, iltihaplanmayı körükleyen kimyasal maddelerin çok daha fazla olduğu belirlendi.

Araştımacılar, kilo vermenin kalp hastalıkları riskini azalttığınıbildiklerini, bel ve karın kısmının inceltilmesiyle de kandaki zararlımaddelerin azaltılabileceğini açıkladı.

Kilolu deneklere bir yıl kilo verme programı uygulayan uzmanlar, bu kadınların kanında iltihaplanmayı körükleyen maddelerin azaldığını,ayrıca kan damarlarının daha iyi çalıştığını gözledi.

Konuyla ilgili araştırma raporu, Amerikan Kalp Kuruluşu'nun yayın organında yayımlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!