Kadına Şiddeti tiyatro oyunu ile dikkat çekecekler

Güncelleme Tarihi:

Kadına Şiddeti tiyatro oyunu ile dikkat çekecekler
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 14:05

Kadına Şiddeti tiyatro oyunu ile dikkat çekecekler

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- KADINA yönelik şiddeti iki tiyatro oyunu ile dikkat çekmeye çalışacaklarını belirten Naif Kitapevi yöneticisi Naif Sav, "Binlerce kadının sesini sosyal sorumluluk duyduğumuz projelerle duyurmaya çalışacağız" dedi.

Her gün basında kadına şiddet, tecavüz, taciz ve baskı haberleri okuyarak sarsıldıklarının altını çizen Naif Sav, "Duyduğumuz bu kötü olaylara ses olmak, kadınların yaşadığı psikolojik çöküntüye dikkat çekmek amacıyla her ay değişik konularda Naif Kitapevi olarak etkinlikler düzenliyoruz" dedi. Sav, 3-4 Aralık 2016 tarihinde saat 19'00'da farklı iki kadının hayatlarının sunulduğu tiyatro oyunu sahne alacaklarını belirtti.

Oynanacak oyunlar hakkında da bilgi veren Naif Sav, "Ergür Altan'nın yazdığı, Balca Aydoğan'nın oynadığı 'Adını Unuttum Bana Tanya Deyiniz' ve 'Ben Hanım Hanımcık Bir Kadınım Bayım' adlı oyunlarla kadın haklarının hiçe sayılmaya başlandığı şu günlerde, kadınların neler çektiğine, ne tür dramalar yaşadığına, neler hissettiğine, toplumda ne konumda olduğu konusunu işleyen monolog tarzında oynanacak oyunlarla binlerce kadının sesini sosyal sorumluluk duyduğumuz projelerle duyurmaya çalışacağız" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!