Kadına şiddete dur imzası

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete dur imzası
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2017 10:01

Ankara Barosu ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, şiddet, cinsel taciz ve istismar mağduru kadın ve çocuklara ücretsiz hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti sunabilmek için işbirliği protokolü imzaladı.

Haberin Devamı

İmzaların atılmasının ardından konuşan Ankara Barosu Başkanı Hakan Canduran, “Temel amacımız şiddete uğrayan kadın ve çocuklara Gelincik Merkezimiz ve federasyon vasıtasıyla yardımcı olmak. Avukat arkadaşlarımızın tüm hukuki süreçlerin içinde bulunmasını biz görev ve yükümlülük olarak üzerimize alıyoruz” dedi

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Canan Güllü ise şunları söyledi: “Türkiye’de 2016 yılında 261 kadının öldürüldüğü, 179 kadının tecavüze uğradığı süreçte mutlaka huhuki ve psikolojik desteğin sunulması gerekiyor. Acil Yardım Hattı ve Gelincik Merkezi ile bunu zaten yapıyorduk ama ikisinin birleşmesiyle Ankara’da bölgesi içinde işbirliğimiz olacak. Artık Gelincik Merkezi ve Federasyon şiddetin önlenmesi noktasında ulaşılabilecek çözüm merkezi. Ankara’da şiddetin azalmasına imza koyuyoruz.”

Haberin Devamı

Kadına şiddete dur imzası

Protokol töreninde, aile içi şiddete karşı duyarlı olunması amacıyla dolmuş ve taksilere yapıştırılmak üzere Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu tarafından hazırlanan stickerlar da tanıtıldı.

BAKMADAN GEÇME!