Kadına şiddet vahşete dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddet vahşete dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 20, 2017 08:34

Ağaca bağlanıp demirle dövülen Sevilay Çete Kale’nin kaçırılmasında şoke eden gerçek... Şiddet gördüğü için yardım ettiği kadının kocası ve ailesi, Kale’yi kaçırıp işkence etti.

Haberin Devamı

Gaziantep'te işyerinden kaçırıldıktan sonra ormanda bir ağaca bağlanarak demirle darp edilen Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Başkanı Sevilay Çete Kale'ye saldıranın kimliği şok etti. Kale'nin şiddet gördüğü için yardım ettiği kadının kocası Ali Kocatürk tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı.

Sevilay Çete Kale, Batıkent Mahallesi'nde danışmanlık hizmeti verdiği işyerinden 1'i kadın 4 saldırgan tarafından önceki gün kaçırıldı. Olay sırasında kızı Duygu Bilir Kale Akınal ve kocası Uğur Kale de bıçaklı saldırıya uğrayarak yaralandı. Olayla ilgili hemen soruşturma başlatan Gaziantep Polisi, kaçırılan Kale'nin kızı ve eşinin ifadeleri doğrultusunda saldırganların araç plakalarını tespit etti. Araştırmalar sürerken, Kale'nin bir taksiye bindirilip Şehitkâmil Devlet Hastanesi'ne gönderildiği bilgisi geldi. İfadesi alınan kadın, kaçırılıp gözü bağlı şekilde ormanlık alanda bir ağaca bağlandığını, İngiliz anahtarıyla darp edildiğini söyledi. Polis, düzenlediği operasyonda 1'i kadın 4 kişiyi gözaltına aldı.

Haberin Devamı

ESKİ ÇALIŞAN ÇIKTI

İnsanlık dışı bir saldırıya sahne olan kaçırma olayına karışanlardan birinin, Sevilay Çete Kale'nin oğlu Kılıç Kale'nin eski çalışanı Ali Kocatürk olduğu belirlendi. Kocatürk'ün, uyumsuz davranışları yüzünden işten çıkarıldığı, eşine ve çocuklarına şiddet uyguladığı için Sevilay Çete Kale'nin girişimleriyle evden uzaklaştırıldığı saptandı.

Kale'nin avukatı Nesrin Tuncel, "Bunu sindiremeyen Kocatürk, günler öncesinden müvekkilimi mesaj ve telefon yoluyla tehdit etmiş, sonrasında da babası, kız kardeşi ve erkek kardeşi ile bu saldırıyı gerçekleştirmiştir. Biz de bir kadın hakları savunucusuna, bundan da ötesinde bir kadına bu denli şiddet uygulayan kişilerden şikâyetçi olduk. Şikâyetimizin sonuna kadar arkasında olacağız" dedi. (Sabah)

 

 

BAKMADAN GEÇME!