Kadına şiddet paneline ilgi

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddet paneline ilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2016 12:00

Kadına şiddet paneline ilgi

Haberin Devamı

Suat DENİZ/ IĞDIR, (DHA)- Valilik, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Kadına şiddet ve haklara duyarlılık' konulu panel ilgi gördü.



Kültür merkezinde düzenlenen programda Vali Ahmet Turgay Alpman, kadına şiddetin 21'inci yüzyıla taşınan en önemli sorunlardan biri olduğunu bildirdi. Problemin sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan, insani gelişmenin önündeki en büyük engel olduğuna işaret eden Vali Alpman, "Kadına şiddetin önlemesi için herkes mücadele etmelidir. Her sosyo ekonomik kesimde şiddet vardır. Şiddet medeniyet seviyemizin yükselmesi, ahlaki değerlerimizin gerçek manada yaşama geçirilmesi ile azaltılabilir. Kadına şiddete hayır ilkesini benimseyerek duyarlı bir insan olduğumuzu ispatlayalım. Yetiştirdiğiniz evlatlara aile içindeki yaşantınızla örnek olmalısınız. Çünkü bu evlatlarınız ileri de aile olduğunda gösterecekleri hal, hareket, tutum ve davranışlar sizin eserinizdir.Eğitim sizinle başlar" diye konuştu.



İl Müdürü Sefer Coşar'ın konuşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalardan İl Müdürlüğünden Psikolog Turgay Yılmaz, Kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda yapılması gerekenleri anlattı. İl Müftülüğünden katılan Hatice Özkök, İslam’da kadının yeri , Iğdır Barosundan Avukat Selda Karadağ ise kadınların anayasada ki hakları, şiddet ile ilgili hukuki boyut hakkında bilgi verdi.



Kadına şiddet mağduru olan, 2 çocuk annesi A.K çocuklarının hatırı için yürümesi mümkün olmayan evliliği yürütmeye çalıştığını bildirdi. Yürümediği için Iğdır’a dönmek zorunda kaldığını ve halen boşanma davasının devam ettiğine işaret eden A.K. şöyle konuştu:



"İşsizim ve hala iş arıyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü önünden geçerken kapıda şu yazı dikkatimi çekti: Boşanma sürecine psikolojik destek verilir. Hemen içeri girdim ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne başvurarak psikolog yardımı aldım. Psikolojik destek beni hayata bağlayarak çocuklarıma daha çok sahiplenmeme neden oldu. Bugün onların sayesinde kendine güvenen, iki ayağı üstünde duran, çocuklarına sahip çıkan onları okutmaya gayret eden hem anneyim hem de babayım. Sosyal Hizmetler il müdürlüğü çocuklarımın eğitimi için maddi destek veriyor. Devletimize teşekkür ediyorum. Buradan şiddet gören ailevi sıkıntıları olan bütün bayanlara sesleniyorum. Sosyal Hizmetler il müdürlüğüne her konuda başvuru yapıp maddi ve manevi destek alabilirsiniz."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!