Kadın ve çocuklardan spor ilgisi

Güncelleme Tarihi:

Kadın ve çocuklardan spor ilgisi
Oluşturulma Tarihi: Mart 14, 2018 11:14

Kadın ve çocuklardan spor ilgisi

Haberin Devamı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin), (DHA) – MERSİN’in Erdemli ilçesinde belediye spor merkezi uzman eğitmenler eşliğinde kadınlara spor hizmeti sunarken, çocuklara ise spor kültürü kazandırmak adına kişisel becerilerini geliştirmesi için 7 ayrı branşta eğitimi veriyor.
Kadınların yoğun bir katılım gösterdiği spor merkezlerinde, haftanın 3 günü 09.00-21.00 saatleri arasında kadınlar uzman hocalar eşliğinde aerobik, step ve pilates gibi spor dallarıyla form tutuyor. Spor okulları da, haftada bir gün jimnastik ve diğer branşlarında 7-12 yaş arasındaki çocuklara eğitim veriyor. Değişik branşlarda da çocuklara eğitimler kesintisiz sürerken, ücretsiz spor okulları ailesine katılan yüzlerce kadın ve çocuk, aldıkları eğitimin farkını hayatlarına da yansıtıyor.
Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye olarak, teknik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerle de vatandaşa en iyiyi sunmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Sağlıklı bir gelecek için, tüm kadınları spor merkezine beklediklerini belirten Başkan Tollu, ücretsiz spor okullarında eğitim almaya başlayan 250 çocuğun spor kültürü ile tanıştığını dile getirdi.
Merkezin eğitmeni Ebruli Türer, çocuklara ve gençlere yönelik faaliyetlerine devam ettiklerini ifade ederek, spor kültürü ile yetişen çocukların en önemli üssü haline geldiğini kaydetti. 4-12 yaş grubundaki çocuklara yönelik eğitsel oyunlarla spor yapma imkânı da verdiklerini vurgulayan Türer, "Çocukların hem ruhsal hem fiziksel hem de sosyal olarak spor yapmaları gelişimlerinin önemli bir parçasıdır. Haftada bir gün 1 saat verilen eğitim kapsamında her grupta 20 çocuk olmak üzere toplam 60 çocuğa eğitsel hizmet veriyoruz. Spor odaklı oyun gruplarının temelinde sportif ve eğitsel faaliyetler oyunlar sırasında çocuklara eğlenceli bir ortamda sağlıyoruz. Çocuklara spor kültürü kazandırılması ve kişisel becerilerini geliştirmelerini amaçlıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!