Kadın sporcular haberin de zirvesinde

Güncelleme Tarihi:

Kadın sporcular haberin de zirvesinde
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2012 10:12

Londra Olimpiyat Oyunları’nda ülkemizi temsil eden bayan sporcular, yayınlanan haberlerde erkek sporculardan daha çok yer alarak bir ilke daha imza attılar.

Haberin Devamı

Türk spor tarihinde pek çok ilklerin yaşandığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda, ülkemizi başarıyla temsil eden sporcularımız hakkında çıkan haberlerin büyük çoğunluğunu bayanların oluşturduğu ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress, ülkemizin 66 bayan ve 48 erkek sporcu ile 16 branşta temsil edildiği olimpiyatlarda, yazılı basında çıkan haberleri mercek altına aldığı araştırmaya göre; takım ve ferdi branşlarda yarışan bayan sporcularımız hakkında 4 binden fazla haberin yayınlandığı belirlendi.

“Potanın Perileri” ve “Filenin Sultanları”na ilgi büyüktü

On yedi gün süreyle, dallarında ülkelerinin en iyi sporcularının, dünyanın bir numarası olmak için yarıştığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda, tarihlerinde ilk kez takım sporları içinde olimpiyat oyunlarına katılan A Milli Bayan Basketbol ile A Milli Bayan Voleybol Takımlarımızın yaptığı kora kor müsabakalar 1.500’den fazla habere konu oldu.

Haberin Devamı

“Aslı” ve “Gamze” haberin zirvesinde

Interpress’ın, Londra Olimpiyat Oyunları’nda 5 madalya kazanan Türk sporcuların yazılı basındaki haber yansımalarını incelediği aynı araştırmada, olimpiyat oyunlarında ülkemize atletizmde ilk altın madalyayı getiren Aslı Çakır Aptekin 607 haberle gündemin birinci sırasında yer aldığı görüldü. Aynı yarışta ikinci olarak ülkemize gümüş madalya kazandıran Gamze Bulut’ta yayınlanan 583 haberle ikinci olurken, branşlarında Türkiye’yi başarıyla temsil eden Nur Tatar, Nevin Yanıt, Merve Aydın ve Burcu Ayhan’ın da 400’e yakın haberde yer aldıkları belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!