Kadın örgütlerinden ilan: Özgecan’dan bu yana 120 kadın öldürüldü

Güncelleme Tarihi:

Kadın örgütlerinden ilan: Özgecan’dan bu yana 120 kadın öldürüldü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 13:40

Bugün başlayan Özgecan Aslan davası, tüm Türkiye’de kadın örgütlerinin kadın cinayetlerine karşı tepkilerini yeniden alevlendirdi. Haklı Kadın Platformu, Hürriyet Aile İçi Şiddete Son! Kampanyası ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu da bugün bir ilan yayınlayarak, kadına yönelik şiddetin, tecavüzlerin ve cinayetlerin engellenmesi için yapılması gerekenleri bir kez daha sıraladı.

Haberin Devamı

Özgecan Arslan’ın bütün Türkiye’yi yasa ve isyana boğan katlinden bu yana, 2015 yılının sadece ilk beş ayında, Türkiye’de 120 kadının öldürüldüğünü hatırlatan ilan, 7 Haziran’da seçilen tüm milletvekilleri ve kurulacak yeni hükümete net bir dille sesleniyor. İlanda, kadınları şiddetten ve cinayetlerden koruyacak önlemlerin ve uygulamadaki aksaklıkların ivedilikle ele alınması isteniyor.

İNDİRİMLER KALDIRILSIN

Türkiye’nin ilk imzacısı olduğu ve kadına yönelik şiddetle mücadelede en kapsamlı uluslararası metinlerden biri olan İstanbul Sözleşmesi’nin hayata geçirilmesi için adım atılması; tecavüz ve kadın cinayeti davalarında ‘rıza’, ‘tahrik’ ve ‘iyi hal’ indirimlerinin kaldırılması da talep ediliyor. Sadece kadın haklarının yerleştirilmesi ve uygulanması için çalışacak Kadın Bakanlığı’nın da yeniden kurulması gereğinin de altı çiziliyor.

ACİL YARDIM HATTI’NA DESTEK

İlanda Hürriyet Gazetesi’nin 2007 yılında kurduğu ve geçtiğimiz aylarda Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na devrettiği Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na destek için açılan hesap numaraların da yer alıyor.
(Seyran bağları İş Bankası Şubesi Hesap No /IBAN: 4292-0425246 TR96 0006 4000 0014 2920 4252 46) Telefonlarına sadece psikologların cevap verdiği ve bugüne kadar 45 bine yakın çağrı alan Acil Yardım Hattı, günde en az bir şiddet nedeniyle hayati tehlike içindeki kadının kurtarılmasını sağlıyor.

Kadın örgütlerinden ilan: Özgecan’dan bu yana 120 kadın öldürüldü

BAKMADAN GEÇME!