Kadın Milletvekili Canan Candemir’den Kadına Şiddete Tepki

Güncelleme Tarihi:

Kadın Milletvekili Canan Candemir’den Kadına Şiddete Tepki
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 14:05

Gaziantep Milletvekili Canan Candemir, son dönemlerde artan kadın cinayetlerine yaptığı yazılı açıklama ile tepki gösterdi.
Milletvekili Canan Candemir, insan hakkı ihlali olan şiddetin, tüm düzenleme ve alınan önlemlere rağmen önlenemediğini belirtti. kadınlara yönelik uygulanan şiddete karşı toplumun tüm kesimlerini birlikte mücadeleye davet eden Candemir, "Kadın toplumda huzurun, refahın, dünyada yaşanacak bir barışın adıdır. 21. yüzyılda ise hala kadına yönelik yapılan şiddet bütün dünyada devam etmektedir. Şiddet sadece bedensel olarak kalmamakta, tüm sosyal,siyasal ve ekonomik alanlarda da kadının kendi yaşamını kontrol etmesine mani olmaktadır. Maalesef ki şiddet kadınlarımızın kendilerini en korunaklı hissettikleri aile içerisinde sıklıkla meydana gelmektedir. Bu sorunun çözümünde sadece yasal düzenlemeler ile mücadele etmemiz mümkün gözükmemekte. Bu kapsamda toplumsal bir bilinçlenmeye de ihtiyaç duyulmaktadır.
Kadın maruz kaldığı şiddet sebebiyle, birçok psikolojik sorun ile karşı karşıya kalmakta, toplumsal hayata adapte olamamakta ve güçlük yaşamaktadır. Şiddet kadını güçsüzleştirmekte, güçsüzleşen kadın ile aile yapımız zayıflamakta, toplumumuz ve toplumsal değerlerimize zarar vermektedir. Maalesef ki bir insan hakkı ihlali olan kadına karşı Şiddet, tüm yapılan düzenlemelere ve alınan önlemlere rağmen günümüzün hala en önemli sorunları arasında yerini teşkil etmektedir. Gelinen bu son noktada ise kadına karşı yapılan şiddetin artık sadece bir kadın meselesi olarak kalmayıp, tüm insanlığın bir onur meselesi haline dönüşmüştür. ’Kadına yönelik şiddete sıfır tolerans’ ilkesi ile kadına yönelik şiddetin ve sonuçlarının ortadan kaldırılması gerek mevzuat ve gerekse uygulamaya yönelik çalışmaların devam etmesi, şiddetle mücadelede kurumlar arası işbirliği ve koordinasyonun artırılması ve gerekli sosyal politikaların yaşama geçirilmesi ile mümkün olacaktır. AK Parti hükumetleri döneminde ise, kadına yönelik şiddetle mücadele’ konusunda mevzuatta çok önemli değişiklikler ve düzenlemeler yapılmıştır. 25 Kasım kadına yönelik şiddetle mücadele günü vesilesiyle ülkemizde ve tüm dünyada kadına yönelik psikolojik ve fiziksel şiddetin durdurulduğu, nereden ve kimden gelirse gelsin kadınlarımıza uygulanan her türlü şiddet ve ayrımcılığa karşı toplumumuzu dayanışmaya ve mücadeleye davet ediyorum. Çünkü kadına karşı yapılan şiddet, hiç bir aklıselim ve vicdan sahibi insan tarafından asla kabul edilemez. Unutmayalım ki sevgi ve saygı her türlü problemi çözecektir" ifadelerine yer verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!