Kadın kozmonotlara cinsiyetçi soru!

Güncelleme Tarihi:

Kadın kozmonotlara cinsiyetçi soru
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2015 16:01

Kimse kusura bakmasın, bu yazıya ‘Femen kadar kafanıza taş düşsün’ diyerek başlamamak haksızlık olur. Efendim olay şu: Dün, 6 Rus kadın kozmonot, ay yolculuğu koşullarının simule edileceği 8 günlük bir deneye başladılar. Deneyin amacı Ay’a giderken kadın vücudunun üzerindeki psikolojik ve fizyolojik etkilerini gözlemlemek. Sekiz gün boyunca dar bir kapsülde yaşayacaklar.

Haberin Devamı

Buraya kadar her şey iyi güzel. İşte bundan sonrası tam bir sinir harbi.Sen kalk o kadar bilim insanı olmayı seç, dirsek çürüt, kozmonot ol, Ay'a git, dünya için önemli bir deneyde denek ol. Ama basın toplantısındaki gazeteci sana şu soruyu sorsun; ‘Sekiz gün makyajsız nasıl duracaksınız? Etrafınızda hiç erkek yokken nasıl üstesinden geleceksiniz?” Yuh!

Kadın kozmonotlara cinsiyetçi soru

Haa bu kadarla da kalsa iyi! Hadi gazeteci ‘denyoluk’ edip böyle bir şey sormuş. Peki ya deneyin yapılacağı enstitü direktörü Igor Ushakov’a ne demeli! O da ne diyor biliyor musunuz? “Bu deney, psikolojik açıdan da çok enteresan olacak. Ne derler bilirsiniz; bir mutfakta iki ev kadını birlikte yaşayamaz.”
Ah Femen neredesin! Ortaya çıktığın coğrafyadaki şu gazeteciyi ve enstitü müdürünü yumurta gibi kafa kafaya çarpmak için ne bekliyorsun!
Bu arada kadın kozmonotların cevabını merak ediyorsanız, onlar da şaşkın şöyle demişler: ‘ Biz makyajsız da güzeliz. Biz işimizi yapıyoruz. İşinizi yaparken erkekler ya da kadınlar hakkında düşünemezsiniz.”
Kadınları böyle bir göreve giderken bile, bu sorulara muhatap eden cinsiyetçi kafaların hepsine yazıklar olsun.
Hepiniz kapsülsüz mapsülsüz uzaya gönderilip yok olun inşallah e mi!

Haberin Devamı

Kadın kozmonotlara cinsiyetçi soru

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!