Kadın kanserleri konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Kadın kanserleri konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 10:58

Kadın kanserleri konuşuldu

Haberin Devamı

BAŞKENT Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde bu yıl 2'ncisi düzenlene 'Geleneksel Jinekolojik Onkoloji Toplantısı' çok sayıda bilim insanını konuk etti.

Avrupa Jinekolojik Onkoloji Topluluğu (ESGO), Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği, bölge üniversiteleri ile eğitim ve araştırma hastanelerinin kadın hastalıkları ve doğum anabilim dallarının katkılarıyla düzenlenen toplantı da kadın kanserleriyle ilgili dünyadaki son gelişmeler ele alındı. Toplantının açılışında konuşan Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, koruyucu hekimliğe dikkat çekti.

Tüm kanser türlerinde tarama programlarının rutin olarak uygulanması gerektiğini belirten Haberal şöyle konuştu:

"Ülkemizde yaşadığımız en büyük eksiklik bu. Bugün bakıldığında dünyada sadece kadın kanserleri değil, tüm kanserlere yönelik gerek cerrahi gerek tıbbi açıdan her türlü tedavi imkanı var. Tanıya yönelik üst teknoloji cihazlar kullanılıyor. Bunların getirdiği hem maddi yük hem de yapılan işlemler sonucunda, hastanın ve hasta yakınlarının yaşadığı çok ciddi sorunlar var. İş ameliyat etmekle bitmiyor. Ameliyat sonrası alınacak olan ışın tedavileri ya da ilaç tedavileri, tümöre yaptığı tedavi etkisinin yanı sıra normal vücut dokularında da birçok olumsuzluklara neden olabiliyor. Bizim bugün ülke olarak yapmamız gereken, büyük hastaneler açmaktan ziyade bu işi koruyucu hekimlikle çözmek."

ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!