Kadın hokeyciler Viyana'da finalde

Güncelleme Tarihi:

Kadın hokeyciler Viyanada finalde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2018 16:42

Kadın hokeyciler Viyana'da finalde

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- AVUSTURYA’nın başkenti Viyana’da düzenlenen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası’nda Türkiye'yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın takımı, üçüncü maçında güçlü rakibi Avusturya’nın Navax AHTC WİEN takımı da 3-2 yenmeyi başararak, puanını 9’a yükseltti ve finallere kalmayı garantiledi.
Viyana’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyon Kulüpler Açık Alan Hokey Şampiyonası’nda Türkiye ve Gaziantep rüzgarı esmeye devam ediyor. Hokeyin Gaziantepli Avusturya’nın Navax AHTC WİEN takımını zorlu geçen müsabakada 3-2 yendi. Gaziantep Polisgücü Kadın takımı, 3 maçta rakip filelere 13 gol atarken sadece 2 gol yedi ve 9 puanla zirvedeki yerini korudu ve grup birincisi olarak final vizesi aldı.
Ülkemizi Avrupa’da temsil etmenin haklı gururunu yaşadıklarını belirten Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey takımı Teknik Direktörü Yusuf Kasım, Avusturya temsilcisi Navax AHTC WİEN takımı ile oynadıkları karşılaşmada kendilerine destek veren gurbetçilere teşekkür ederek, "Şampiyonanın favorileri arasında yer alan Avusturya takımı, ev sahibi olma ve seyirci avantajını en iyi şekilde kullandı ve karşılaşmanın başında 1-0 öne geçti. Ancak, sporcularımız oyun disiplini içerisinde mücadeleyi sürdürerek bu zorlu maçtan galip ayrılmayı başardı. Kendilerini kutluyorum. Avrupa’nın bir çok yerinden gelerek maç boyunca tezahüratları takımımıza destek olan gurbetçi vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.
Gaziantep Polisgücü Hokey Takımı Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan ise takımın yüksek bir moral ve motivasyona sahip olduğunu bunun da finale giden yolu açtığını ifade ederek “Zorlu bir maç oldu. Oyuncularımızdan Perihan’ın 2 ve Nurhan’ın 1 golüyle maçtan galip ayrıldık. Grup birincisi olarak finallere adımızı yazdırıp şampiyonada iddiamızı bir kez daha ortaya koyduk. Avrupa Kadınlar Hokey Kupası’nı Türkiye’ye ve Gaziantep’e kazandıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!