Kadın haklarına şiirli etkinlik

Güncelleme Tarihi:

Kadın haklarına şiirli etkinlik
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2016 15:59

Yenimahalle Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla ‘Efendisi Olmayan Kadınlar’ adlı sözlü müzikli söyleşi düzenledi.

Haberin Devamı

Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’ndeki etkinliğin şiirli gösterilerilerinin anlatıcılığını Gazeteci Tayfun Talipoğlu yaparken, şarkılar ve türküler Mustafa Özarslan tarafından yorumlandı. İkiliye Grup Çığ da müzikleri ile eşlik etti. Erkek hegemonyasını kabul etmeyen kadınların anlatıldığı müzikli söyleşide, Hz. Adem’in kendisine boyun eğmeyen ilk eşi Lilith’in öyküsü anlatıldı. Programın sonunda Talipoğlu ve Özarslan’a çiçek takdim eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi:

EŞİTLİK BEYİNLERE YAZILMALI

“Kadın-erkek eşitliği sadece yasalara değil beyinlere de yazılmalı. Dünyanın her tarafından kadına şiddete yönelik haberler geliyor. Onları ezen, horlayan, şiddet uygulayan, çalışma hayatında kadınları ikinci sınıf vatandaş olarak gören toplumlarla karşı karşıyayız. Kadınlara böyle bir haksızlık yapan, şiddet uygulayan erkeğe, ‘erkek’ demek içimden gelmiyor. Bu ülkede mutluluğu, sevgiyi, barışı ancak kadın eliyle gerçekleştirebileceğimize yürekten inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!