Kadın girişimcilerden öğrencilere girişimcilik dersi

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilerden öğrencilere girişimcilik dersi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2017 09:59

Kadın girişimcilerden öğrencilere girişimcilik dersi

Haberin Devamı

TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) organizasyonunda gerçekleştirilen Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi öğrencilerine yönelik Girişimcilik dersi, İzmir Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapıldı. Ders kapsamında Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, girişimcilik ve iş dünyasında başarıya ulaşmak için yapılması gerekenleri anlattı.

2013 yılında TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi arasında imzalanan Eğitim ve Araştırma Protokolü kapsamında, fakültede Girişimcilik dersleri verilmeye başlanarak, fakülte öğrencilerine TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri tarafından mentörlük desteği sağlanıyor. Bu kapsamda, iş dünyasında başarıya ulaşmış birçok kadın girişimci öğrencilerin derslerine konuk olup girişimcilik hikayelerini anlatarak, iş dünyasındaki tecrübelerini paylaştı. Dersin açılış konuşmasını gerçekleştiren TOBB İzmir İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Aysel Öztezel, Kurul olarak özellikle kadınların iş dünyasında temsilinin ve işgücüne katılımının artması için birçok çalışma yaptıklarını belirterek, "Çalışmalarımız arasında belki de en değerlilerinden biri geleceğimiz olan yeni nesillerle bir araya gelip onlara iş yaşamındaki tecrübelerimizi aktarabilmektir. Protokolü imzaladığımız günden bu yana yüzlerce öğrenciye ulaştık. Öğrencilerin bu derse olan yoğun ilgisi sevindirici. Bu yıl ise fakültede 36 öğrencimiz girişimcilik dersini alıyor ve geleceğe daha emin adımlarla hazırlanıyor. Bu anlamda öğrencilerimizle bir arada olmaktan ve onlara katkı sağlamaktan memnuniyet duyduğumuzu belirtir, bizlere ev sahipliği yapan ve çalışmalarımıza destek olan İzmir Ticaret Borsası'na teşekkür ederim."

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi Öğretim Görevlisi Meltem Kolday, "Etkinlikte Kadın Girişimciler Kurulu üyelerinin rol model olma yolunda yapmış olduğu değerli paylaşımlar,  üniversitede düzenlenen girişimcilik derslerinde de devam edecek" diye konuştu. Açılış konuşmalarının ardından, İzmir Ticaret Borsası Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Pınar Nacak Borsa projeleri ve faaliyetlerini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından öğrencilere İTB binası ve işlem salonları gezdirilerek Borsa seansları hakkında bilgi verildi, dersin sonunda Kurul üyeleri ve öğrenciler anı fotoğrafında bir araya geldi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!