Kadın girişimcilerden alışveriş şenliği

Güncelleme Tarihi:

Kadın girişimcilerden alışveriş şenliği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2018 14:05

Kadın girişimcilerden alışveriş şenliği

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Hikmet Şahin Kültürparkı'nda bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Kadın Girişimciler Şenliği büyük ilgi gördü.

Şenlik nedeniyle düzenlenen törenin açış konuşmasını yapan İTSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Müfide Karaduman, “Kadın Girişimciler Kurulu olarak girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak, kadın girişimci sayısının artırılması için çalışmalar yapıyoruz. Odamız ve kurulumuz işbirliğinde iş fikirlerini hayata geçirmelerine destek veriyoruz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenlediğimiz şenliğimize olan ilgi artarak devam ediyor. Geçen yıl 40 adet stant bulunurken bu yıl stant adedimiz 80’e ulaştı" dedi. Bu artışın, kadınların ürün ve tasarımlarını tanıtmak, onları cesaretlendirmek adına çıkılan yolun ve alınan kararın doğru olduğunu gösterdiğini belirten Karaduman, şöyle devam etti:

"Her girişimci ve çalışan kadın, bir başka kadına rehber ve rol model olmaktadır. Bu kadınlarımız, eşleri, ülkeleri ve aileleri için değer üretmektedirler. Bu kadınlarımız tüketen değil üreten olarak milli gelire katkı sunuyorlar. Çalışan, üreten, para kazanan kadın mutlu kadın demektir. Mutlu kadın mutlu aile, mutlu aile mutlu ülke demektir. Ülke olarak gülümsemeye ihtiyacımız var. Biz kurul olarak kadınlarımızın sadece ekonomik alanda değil sosyal alanda da gelişmelerini istiyoruz. Ülkenin nüfusunun yarısının kadın olmasına karşın temsilde ve karar mercilerinde kadınlar yok denecek kadar azdır. Kadınlarımızın temsil mercilerinde daha çok yer bulmalarını istiyoruz. 15 gün sonra yapılacak seçimde partilerimizin milletvekili aday listelerine baktığımızda kadınların ancak yüzde 22 oranında yer bulabildiğimi görüyoruz. Bu konudan biz kadınlar da sorumluyuz. Yeterince çaba sarf etmiyoruz, belki de çok istemiyoruz. Hâlbuki bizler aynı anda hem işimizle hem çocuklarımızla hem evimizle ilgilenebilir, ekonomik, sosyal ve siyasal alanda da var olabiliriz. Siz kadın girişimcilerimiz, başarılı olabileceğinize inanın. Fark oluşturmaya çalışın ki bir adım öne çıkın. Ürettiklerinize talep oluşturun. Sosyal medyayı iyi kullanın. Vaktinizin bir kısmını kendinizi eğitmeye ayırın. Eksiklerinizi tamamlamaya çalışın. Artık hızlı yürümek yetmiyor, koşmak zorundasınız. Biz de sizin gibi başladık, her şey çabucak olmuyor. Her birimizin öyküsünde yoğun emek var, sabır var, fedakârlık var. Hepimiz bir sürü zorlukla karşılaştık ama vaz geçmedik. Sizler de hayallerinizden asla vaz geçmeyin. Kadın erkek ayrımı yapmadan çok çalışmaya ihtiyacımız var. Türk kadınları olarak yüce Atatürk’ün bize sağladığı hakların farkındayız. Onları korumakta ve geliştirmekte kararlıyız. Biz kadınların yaşanabilir bir dünya için olmazsa olmaz olduğumuz ve değerimiz görüldüğünde bu ülkede çok şeyi değiştireceğimizi biliyoruz. Kurul olarak çok çalışacağız. Kurulduğumuz günden bugüne ekip arkadaşlarımızla ürettiğimiz projelerimiz odamız tarafından tam destek görmüştür. Bugünkü etkinliğimizde de gerekli harcamaların tamamı odamız tarafından karşılanmıştır. Bu yıl yönetime giren ve bizleri temsil eden Hatun Malgaralı arkadaşımı tebrik ederim. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ, “Şenliğimizin bu yıl 3’üncüsünü düzenliyoruz. İTSO yönetimi olarak bu tür güzel faaliyetlere maddi ve manevi desteğimizi veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Projemiz katılımcı sayısı itibariyle çok ciddi artış göstererek her geçen sene büyüyüp devam ediyor. Geçen sene 41 katılımcı vardı, bu sene 80 katılımcıya ulaştık. Etkinliğimizi daha kaliteli hale getirerek bu şenliği uzun süre İnegöl’de gerçekleştirmek istiyoruz. Burada ciddi bir emek var, emeği geçenlere  teşekkür ediyorum. Yoğun tempo ile çalıştılar, bu Ramazan gününde yorucu bir hazırlık yaptılar. İnegöl’e hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan çarşı gezilerek incelendi. Protokol üyeleri kadın girişimcilere çiçek dağıttı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!