'Kadın Girişimci Destek Merkezi' kurulacak

Güncelleme Tarihi:

Kadın Girişimci Destek Merkezi kurulacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2018 14:45

'Kadın Girişimci Destek Merkezi' kurulacak

Haberin Devamı

GAZİANTEP, (DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) ortaklığında girişimci kadınlara yönelik Kadın Girişimci Destek Merkezi  (KAGİDEM) kurulacak. Bu kapsamda, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, GSO Başkanı Adil Konukoğlu ve İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz, merkezin kurulmasına dönük işbirliği protokolüne imza attı.

Büyükşehir, gazi şehrin kadın kenti olma yolunda aldığı önemli kararlara bir yenisini daha ekledi. Gaziantep Sanayi Odasınca hazırlanan Kadın Girişimci Destek Merkezi projesine destek verdi, girişimci kadınların iş dünyasına katılmasının önünü açtı. Kadın Girişimci Destek Merkezi’nin kurulması için GSO, İpekyolu Kalkınma Ajansı ile işbirliği protokolü, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in makamında düzenlenen bir törenle imzalandı.

ŞAHİN: KADINLARI KALKINMANIN BİR PARÇASI OLACAK

İmza töreninden önce konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kadın Girişimci Destek Merkezi projesine destek veren herkese Gaziantep ve bölge kadınları adına teşekkür ederek, sözlerine başladı.

Şahin,  Dünya’nın sürdürülebilir kalkınmadan bahsettiğini aktararak, şunları kaydetti: “Her ülkenin ve şehrin ulaşması gerektiği hedefleri var. Biz de Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında insanı merkeze alan çevreyi koruyarak, ekonomik kalkınmayı sağlama noktasında net duruşumuz var. Günümüzde artık şehirler yarışıyor. Rekabeti iyi yönetmemiz gerekiyor. Toplumun yarısı kadın, toplumun yarısının aklını, enerjisini, bilgisini, deneyimini ve tecrübesini kalkınmanın bir parçası yapmamız gerekiyor. Kadınıyla erkeğiyle bu işi cinsiyetçi bakış açısıyla değil bir kalkınma modeline dönüştüreceğiz.  ‘İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın, İnsanı Yücelt Ki Devlet Yücelsin’ sözünü yol haritası yaptık. İnsanı da kadın-erkek, bütün dezavantajlı grupları, toplumun her kesimini kalkınmanın bir parça yapmak üzere yola çıktık. Bugün geldiğimiz nokta bu anlayışın taçlandırılmasıdır.

MERKEZİ 1 YIL İÇERİSİNDE TAMAMLAMAYI ARZULUYORUZ

Girişimci olmak isteyen kadınların sayısı bir hayli fazla sahada bunu görebiliyoruz. Ama nasıl ve hangi alanda girişecek, giriştiği konuda ne kadar başarılı olacak sorularının yanıtını kuracağımız Kadın Girişimci Destek Merkezi’yle ortaya koyacağız. Bilgi ve teknoloji çağında kadınlarımızı hazırlamamız, bu yolda onları daha güçlü kılmak gerekiyor. Bu açıdan bakarsanız bu merkez Türkiye’de bir ilk olacak. 28 atölyesiyle, çalışan kadınların çocuğunun bakıldığı kreşine kadar düşünülen çok güzel bir çalışma. 2,5 yıldır bu merkezi kurmak üzerine Kalkınma Bakanlığı ile güdümlü proje olarak bu çalışmanın onayı alındı. Bir yıl içerisinde paydaşlarımızla bu yapımının bir an önce bitmesini arzuluyoruz. Büyükşehir olarak bugün Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitim Kurslarında verdiğimiz meslek kurslarını bu projeye entegre edeceğiz, daha güçlü bir altyapı oluşturacağız. 2023 vizyonuna en yakın şehir olarak yolumuza devam edeceğiz.”

KONUKOĞLU: YALNIZCA ERKEKLER GİRİŞİMCİ OLAMAZ

GSO Başkanı Adil Konukoğlu ise, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e Gaziantep Sanayi Odasınca hazırlanan Kadın Girişimci Destek Merkezi projesine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

Konukoğlu, “Merkezimizde, kadın girişimcilerin eğitimlerini tamamlayarak onların ekonomiye katılımını sağlamayı amaçlıyoruz. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan kadınların bulunduğu bir yerde yalnızca erkeklerin girişimci olması mümkün değildir. Bunun için hep birlikte tüm paydaşlarımızla her türlü girişimi desteklersek o zaman cumhuriyetin 100’üncü yılın olan 2023 yılında dünyanın 10’uncu büyük ekonomisine ulaşırız. En büyük arzumuz kadınların iş hayatına atılmasıdır. Kuracağımız Kadın Girişimci Destek Merkezi ile kadınlarımıza kendi işini kurma fırsatı sağlayacağız” dedi.

AKYILMAZ: KADINLARI İŞ HAYATINA HAZIRLAYACAĞIZ

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Burhan Akyılmaz da Kadın Girişimci Destek Merkezi’ni finanse ettiklerini belirterek, kurulacak merkezde girişimci kadın adaylarının iş hayatına hazırlanacağını bildirdi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!