Kadın coğrafya öğretmeninin bisiklet tutkusu

Güncelleme Tarihi:

Kadın coğrafya öğretmeninin bisiklet tutkusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2016 09:20

Kadın coğrafya öğretmeninin bisiklet tutkusu

Haberin Devamı

Hilmi DUYAR / BALIKESİR, (DHA)- TEKİRDAĞ Namık Kemal Lisesi'nin 50 yaşındaki Coğrafya Öğretmeni Gülşen Kurt, bisikletle Tekirdağ'dan başladığı yolculuğunu Adana'da sonlandıracak.
Çanakkale'nin Tekirdağ İlçesi'nde yaşayan Gülşen Kurt, iki yıl önce binmeye başladığı bisikletiyle hayalindeki seyahat için geçen pazar günü yola çıktı. Tekirdağ Pedal (TEPE) Grubu'nun Tekirdağ'dan uğurladığı Kurt, vapurla Erdek'e geldi ve burada hayal ettiği tura başladı. Erdek'ten Bandırma ve Manyas'a pedal basan coğrafya öğretmeni daha sonra Susurluk'un Ümiteli Mahallesi'nde konuk edildi. Gece kaldığı Ümiteli'den yola çıkan Kurt, 50 kilometre pedal çevirdikten sonra Balıkesir'e ulaştı. Burada, birlikte yıllar önce öğrenim gördüğü Necatibey Eğitim Fakültesi'ndeki arkadaşlarıyla hasret gideren bisiklet tutkunu Gülşen Kurt, ilerleyen yaşında bisiklete binmesine karşı çıkan tüm arkadaşlarına direndiğini söyledi. Gülşen Kurt, "Yurt dışı seyahatlerimde pek çok kişinin bisikletle gezdiğini görünce, niye ülkemde böyle bir şey yok diye düşündüm. Türkiye'ye dönünce bisiklet aldım. Bisiklet benim yaşam tarzım oldu. Bu yıl okullar tatil olunca, Tekirdağ,-Adana turu yapmayı planladım. Balıkesir'den sonra güzergahım, Akhisar, Manisa, Turgutlu ve İzmir olacak. Bayramı İzmir'de geçirmeyi düşünüyorum. Bisiklet benim için bir yaşam şekli. Bir şehirde güneşin doğuşunu izleyeceksin, diğer şehirde ise batışını. Güneşle birlikte yola devam etmek, gündöndülerin güneşi takip etmesini izlemek müthiş bir heyecan. Yola çıkışımda o kadar büyük tepkiler aldım ki herkes, 'Ya araba çarparsa', 'Yolda bir şey olursa' dedi ve sürekli bu korkuları bana yüklemeye çalıştı. Fazla etkilenmedim" dedi.
"OTOMOBİL KAPİTALİST, MOTOSİKLET LİBERAL, BİSİKLET EMEKÇİ"
Yakınlarının tek başına seyahat edeceği bu turdan kendisini vazgeçirmeye çalıştığını anlatan Gülşen Kurt, "Bisiklette biraz anarşizm var. Her şeye karşı geliyor. Trafiğe karşı geliyor, doğaya salınan egzoz gazlarına karşı geliyor, suç yok aslında. Hem masum, hem biraz anarşist. Emek istiyor. Otomobiller kapitalist, motosikletler liberal, bisiklet emekçi. Akaryakıt tüketmiyor ama yakıtı beslenme. Benim bisiklete olan tutkumun altında da bir şeylere karşı gelmek, içindeki anarşist ruhu ortaya çıkarmak yatıyor. Bu kötü bir karşı geliş değil. Bu sadece toplumun kafasındaki düşünceler ve toplumun kurallarına karşı geliş" diye konuştu.
Gülşen Kurt, Balıkesir'den sonra Akhisar'a doğru yola çıkacağını ve yolculuğu sırasında pek çok dostlar edineceğini söyledi. Bisikletin doğa ile iç içe yaşamak oduğunu vurgulayan Kurt, "Bisiklet gerçekten özgürlüktür. Özellikle kadını özgürleştiren bir araçtır bisiklet. Bisiklet bir doğa dostudur. Bisiklet üzerinde olmak, yol almak bir ayrıcalıktır. Bu bir heyecan değil, bir serüven arayışı değil, bir tutkudur" dedi.

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!