Kadın çiftçiler gül hasadında

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler gül hasadında
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 12:03

Kadın çiftçiler gül hasadında

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - KONYAALTI İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, ziraat mühendisleri eşliğinde kadın çiftçileri Isparta'ya götürerek gül hasadını yerinde görmelerini sağladı. Kadın çiftçiler, Gülbirlik'e ait tarihi gül suyu ve gül yağı fabrikalarını da ziyaret etti.

Konyaaltı'nda yıl boyu tarımsal üretim faaliyetleri içinde olan kadınlar, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün günübirlik düzenlediği gezi kapsamında Isparta'ya gitti. Ziraat mühendisleri Esra Betül Kale Gündüz, Gülşah Yılmaz, Mehmet Ülker ve Sündüz Eserler'in rehberliğinde Konyaaltı Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüsle yola çıkan 50 kadın çiftçi, Isparta Güneykent'e ulaştı. Ülke çapındaki en büyük çiftçi kooperatiflerinden olan Gülbirlik'e kayıtlı çiftçilerin gül bahçelerini yerinde gözlemleyen kadınlar, gül hasadına katıldı. Gül bahçelerinin ortaya çıkardığı görsel şöleni izleyen kadınlar, etrafa yayılan gül kokularıyla mest oldu.

GÜLÜN HİKÂYESİNE TANIK OLDULAR

Gül bahçelerinden sonra Gülbirlik'e ait tarihi gül suyu ve gül yağı fabrikalarını ziyaret eden kadınlara, burada İşletme Müdürü Erkan Acar, fabrikanın hikâyesi ve üretim aşamaları hakkında bilgi verdi. Kendilerine özel hazırlanan gül havuzlarında fotoğraf çektiren kadın çiftçiler, gül kahvesi ve gül çayının da tadına baktı. Gülbirlik'ten Güneykent belediye binasına geçen kadınları misafir eden Belediye Başkanı Fahrettin Gözgün, yörenin özellikleri, gülün bölge ekonomisine katkısı ve kooperatifleşme sürecini anlattı. Kadınlar belediye ziyaretinin ardından Türkiye'de bir ilk olan gül müzesi 'GÜZE'yi ziyaret etti.

EĞİRDİR GÖLÜ'NE HAYRAN KALDILAR

Güneykent'den Isparta il merkezine geçen kadın çiftçiler, Isparta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli ziraat mühendisleri Kadriye Çarkçı ve Pınar Kaya eşliğinde Isparta il merkezini gezdi. Buradan Eğirdir ilçesine geçen gezi ekibi, Eğirdir Gölü çevresinde mola verdi. Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi çeken gölün etrafında bir süre yürüyen kadınlardan bir kısmı da tekne gezintisi yaptı. Akşam saatlerinde Antalya'ya dönen kadınlar, teknik geziyi düzenleyen Konyaaltı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'ne ve ulaşım desteği veren Konyaaltı Belediyesi'ne teşekkür etti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!