Kadın çiftçiler, aronya ve çilek bahçelerini gezdiler

Güncelleme Tarihi:

Kadın çiftçiler, aronya ve çilek bahçelerini gezdiler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 16:23

Kadın çiftçiler, aronya ve çilek bahçelerini gezdiler

Haberin Devamı

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, (DHA)- YALOVA’da köylerinde tarımsal proje uygulamak istediklerini dile getiren Güneyköylü kadın çiftçilere, aronya ve çilek yetiştiriciliğini yerinde görmelerini sağlamak amacıyla Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’ndeki aronya bahçesi ile Altınova ilçesine bağlı Sermayecik Köyü’ndeki çilek üretim alanları gezdirildi.

Yalova İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nce Güneyköy’de yapılan toplantıda; köylerinde tarımı daha da canlandırmak ve aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla taleplerini dile getiren kadın çiftçilere İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Suat Parıldar, köylerinde aronya ve çilek yetiştiriciliği projesi uygulayabileceklerini bu doğrultuda da kendilerine eğitimler verilebileceği ve yetiştiricilik konusunda geziler düzenleneceğini belirtmişti. Bu kapsamda, Güneyköylü kadınlara Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda Enstitü Müdürü Yılmaz Boz tarafından aronya ile ilgili ayrıntılı bilgiler verilerek, aronya ikram edildi ve faydaları anlatıldı. Ardından da Araştırma bahçesinde bulunan aronya ağaçları gezdirilerek kadın çiftçilerin aronyayı yerinde görmeleri sağlandı.

Öte yandan kadın çiftçilere Yalova’nın çilek üretimiyle öne çıkan Altınova ilçesine bağlı Sermayecik Köyü’nde bulunan çilek bahçeleri gezdirilerek çilek üretimiyle ilgili bilgiler verildi. Her iki geziden ve verilen bilgilerden memnun olduklarını dile getiren Güneyköylü kadınlar, İl Müdürlüğüne teşekkürlerini ifade ederek aronya ve çilek yetiştiriciliğini köylerinde uygulamak istediklerini söyledi. Önümüzdeki günlerde Güneyköy’de kadın çiftçilere yönelik aronya ve çilek yetiştiriciliği konularında eğitimler verilecek. Eğitimlerin ardından İl Müdürlüğünce her iki konuda da proje hazırlığına başlanacak.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!