Kadın bisikletçiler Türk bayrağını Ankara'ya götürüyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın bisikletçiler Türk bayrağını Ankaraya götürüyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2018 11:37

Kadın bisikletçiler Türk bayrağını Ankara'ya götürüyor

Haberin Devamı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - MUĞLA Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğince ‘El Ele, Elden Ele 81 İle’ sloganıyla yürütülen Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu Projesi kapsamında, Çankırı’ya ulaşan Türk bayrağı Ankara’ya teslim edilmek üzere yola çıktı.
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutlamak ve trafikteki kadın bisikletçilere dikkat çekmek amacıyla dönüşümlü olarak ülkeyi dolaşan, kadın bisikletçiler tarafından Çorum’dan Çankırı’ya getirilen Türk bayrağı, Ankara’ya teslim edilmek üzere düzenlenen törenin ardından yola çıktı. 
Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde, Türk bayrağını Çorumlu bisikletçilerden  teslim alan ve Ankara’ya teslim edecek olan Hatice Karakaya önderliğinde 11 kişilik ekip burada konuyla ilgili açıklama yaptı.
Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci burada yaptığı açıklamada, “Muğla Mor Pedal Kadın Bisiklet Derneğince ‘El Ele, Elden Ele 81 İle’ sloganıyla Türk bayrağını taşıma projesi kapsamında değerli arkadaşımız Hatice Karakaya 4 Ağustos tarihinde Türk bayrağımızı teslim aldı. Bugün arkadaşları ile birlikte emanetlerini Ankara girişinde, oradaki bisiklet sporcusu arkadaşlarına teslim edecekler. Bu projenin yapılmasında Türk kadınına, Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü olarak desteğimizi de göstermiş bulunuyoruz. Arkadaşlarımıza da bu önemli görevlerinde başarılar diliyorum. Yaptığımız, spordan ziyade daha çok milli bir durum. Bundan dolayı da onları tebrik ediyorum. İnşallah sağ sağlim emanetlerini teslim ederler” dedi.
Çankırı Bisiklet Kulübü Temsilcisi Hatice Karakaya da projede yer almaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.
Karakaya, Türk bayrağını teslim etmek üzere Ankara’ya gideceklerini aktararak, “El Ele, Elden Ele 81 İle projesinde 62. Bölgedeyiz. Biz Çankırı olarak ayın 4’ünde bayrağımızı teslim aldık.  Bugün saat 16.00 itibariyle Ankara’daki arkadaşlarımıza teslim etmek üzere buradan yola çıkıyoruz. Destek olan herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.
Projenin Türk kadınının gücünü göstermek olduğunu ifade eden Karakaya, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Projenin amacı Türk kadının zaferi. Yalnızca sesinden birbirini tanıyan kadınların 81 ilde birbirine bayrak teslimi var. Bayrak bizim için kutsal. Onu teslim almak ve teslim etmek  önemli bir iş. Hem de Türk kadınının gücü ve kadın bisikletçilerin destek alması amaçlı farkındalık. Bizde buna destek oluyoruz.”
11 kişilik bir ekiple yola çıkan Karakaya, 110 kilometrelik yol kat edeceklerini de sözlerine ekledi.
Yapılan konuşmaların ardından bisikletçiler, Türk bayrağını teslim etmek üzere Ankara’ya doğru yola çıktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!