Kadın bisiklet festivali başladı

Güncelleme Tarihi:

Kadın bisiklet festivali başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2017 15:29

Kadın bisiklet festivali başladı

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Ortaca İlçesi'nde, Hürpedal Bisiklet ve Doğasporları Derneği ile Ortaca Belediyesi işbirliğinde düzenlenen ülkenin ilk kadın bisiklet festivali başladı. İlk gün kayıtlar alındı, rota belirlendi.

Dalyan Mahallesi'ndeki Kaunos Antik Kenti yürüyüşüyle başlayan festival kapsamında katılımcılar, teknelerle karşı kıyıya geçti. 2 bin 500 yıllık kaya mezarlarının önünden antik kente yürüdü. Festivalin ilk gününde bisiklet severlerin kayıtları yapıldı. Festival kapsamında bisiklet rotaları da belirlendi.

Hürpedal Bisiklet ve Doğasporları Derneği Başkanı Sevgi Kıvrak, "İl dışından 56, toplam 100 kadın festivalde yer almakta. Kadınların pedal çevirirken ortak özelliği özgürlük duygusunu yaşamak. Bisiklet bir kadının özgürleşme tarihindeki son yıllardaki birçok makale, dergi gibi yayınlarda yer almıştır. Kadının toplumsal yaşamda özgüven kazanması, kimseye bağlı kalmadan yaşantısını yönlendirmesi için bir araçtır. Bisikletin gelişmiş toplumlarda bunun örneklerini görebiliyoruz. Bütün katılımcılara ve bize destek olan kurum kuruluşlara teşekkür ederiz" diye konuştu.

27 Ağustos'a kadar sürecek festival kapsamında kadınlar, Ortaca, Dalyan, İztuzu ve Sarıgerme bölgelerinde bisiklet turu gerçekleştirecek.

Cihan KAYA / ORTACA (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!