Kadın balcılara destek

Güncelleme Tarihi:

Kadın balcılara destek
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2017 12:38

Kadın balcılara destek

Haberin Devamı

MERSİN Büyükşehir Belediyesi ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü işbirliğiyle hayata geçirilen ‘Kadın Üreticilere Ballı Proje’ kapsamında 40 kadın üreticiye arılar ve kovan verildi.
Erdemli’de Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü’nde gerçekleştirilen dağıtım törenine, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Enstitü Müdürü Davut Keleş, meclis üyeleri, muhtarlar ve kadın üreticiler katıldı.
Törende konuşan Başkan Kocamaz, tarıma verdikleri desteklere değinerek "Özellikle arı ile ilgili yapılan çalışmalarda hanımefendileri tercih ettik. Onlar biraz daha gönülden katılıyorlar ve hevesliler. İnşallah hayırlı neticeler alınacak. Hanımefendilere verilen eğitim ve dağıtılan kovanlarla üretim yapacaklar ve ekonomiye katkı sağlayacaklar” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin 2016 yılında başlattığı proje ile kentin temel tarımsal faaliyetlerde dezavantajlı olan bölgelerinde arıcılığın geliştirilmesini amaçlanıyor. Projenin ilk etabında 80 kadın üreticiye 160’ı arılı 240 adet kovan ve malzeme yardımı yapıldı. Talep üzerine bu yıl yine 40 kadın üreticinin her birine 4 adet arılı, 2 adet boş olmak üzere 6 adet katlı kovan dağımı gerçekleşti.
2016 yılında Tarsus, Toroslar, Mezitli, Akdeniz Yenişehir ilçelerinde yapılan uygulama, bu yıl Silifke ve Erdemli ilçelerinde gerçekleştirildi. 
Törende ayrıca kadın üreticilere içlerinde arıcı maskesi, eldiven, el demiri ve körük bulunan arıcı malzeme seti de verildi.      

MERSİN, (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!