Kadın adaylar kapı kapı dolaşıp, tek tek zile basıyor

Güncelleme Tarihi:

Kadın adaylar kapı kapı dolaşıp, tek tek zile basıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2016 09:27

Berlin seçimlerinde SPD’de aday olan Türkiye kökenli Dilek Kolat, Ülker Radziwill ve Sevim Aydın, kadın seçmenlerle buluştu. Seçim çalışmaları hakkında bilgi veren kadın adaylar, “Hangi partiye oy verirseniz verin, mutlaka sandığa gidin” çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

BERLİN’de 18 Eylül’de yapılacak seçimlerde SPD, üç Türkiye kökenli kadın adayı seçilebilecekleri yerlerden gösterdi. Beş yıldır Çalışma Senatörlüğü yapan ve iki yıldır da Berlin Belediye Başkanı görevini üstlenen Dilek Kolat Schöneberg, Ülker Radziwill Charlottenburg ve Sevim Aydın da Kreuzberg’ten doğrudan aday oldu. 

Üç kadın aday, Berlin Sosyal Demokratlar Derneği’nin Berlin Brandenburg Türk Alman İşadamları Birliği’nde (TDU) düzenlediği toplantıda seçmenlerle buluştu. Kadın ağırlıklı davetlilerin katıldığı toplantıda adaylar seçim çalışmaları hakkında bilgi verirken, soruları da cevaplandırdı. Toplantıda SPD’nin Tempelhof-Schöneberg İlçe Belediye Meclis adayları Orkan Özdemir ve Ayten Doğan da hazır bulundu.

SORUN EĞİTİM VE İŞ

Schöneberg’den tercihli oylarla meclise girmeyi hedefleyen Dilek Kolat, sosyal demokrat adaylar olarak kapı kapı dolaştıklarını anlatırken şu ifadeleri kullandı:
“Ben seçim kampanyası boyunca şimdiye kadar arkadaşlarımla birlikte 6 bin 500’den fazla zile bastık. İnsanlarla bire bir konuşuyoruz. Kapı kapı dolaşıp tek tek zillere basıp oy istiyoruz. Bugüne kadar 2 bin 500’den fazla insanla bire bir görüştüm. Konut, eğitim ve iş sorunu var insanların. Berlin son yıllarda inanılmaz gelişti. Yürüttüğümüz çalışmalar sayesinde bizim bile tahmin edemeyeceğimiz olumlu gelişmeler oldu. Geçen yıl 57 bin istihdam sağladık. Özellikle göçmenler arasında yoğun olan uzun süreli işsizlikle mücadele ettik ve ediyoruz. Berlin’in gelişip çekim merkezinin olmasının temel nedenlerinden biri kentte yaşayan farklı kültür ve inançtaki insanların birlikte yaşaması. Sosyal demokratlar olarak biz bu birlikteliğin zenginleşerek devam etmesini istiyoruz.”

Haberin Devamı

KORKU VE BİLGİSİZLİK AfD’YE YARIYOR

Türkiye kökenlilerin yoğun yaşadığı Kreuzberg bölgesinden aday olan Sevim Aydın, seçimlerde oy patlaması yapan AfD’ye seçmenlerin, korkuları ve fazla bilgilerinin olmamasından dolayı yöneldiğini söyledi. Aydın, “Kampanya boyunca konuştuğum insanların arasında AfD’ye oy vereceklere de rastladım. Sohbet ettiğimizde önyargıları ve korkuları olduğunu fark ettim. Ancak onlarla bire bir konuşunca ikna olabiliyorlar. Bu partiye oy verecekleri, kararlarını değiştirmeleri yönünde ikna etmemiz lazım. Seçildiğim taktirde özellikle büyük sorun olarak duran eğitim ile konut konusunda ağırlıklı olarak çalışmalar yürüteceğim. Dar gelirliler bu iki sorunla boğuşuyor” dedi.

Haberin Devamı

MUTLAKA OY VERMELİLER

Charlottenburg’tan aday olan Ülker Radziwill, göçmen kökenli seçmenlerin mutlaka oy kullanması gerektiğini söyledi. Radziwill, “Sadığa gitmek bir hak olduğu kadar demokratik toplumlarda bir sorumluk ve görev de. Gidin oyunuzu kullanın. Elbette bizi seçmenizi istiyorum. Çünkü Berlin için gerekli politikaları bizim parti, SPD savunup uyguluyor. Dini inanç için çıkardığımız tarafsızlık yasası bunun örneği” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!