Kadıköy'de tarihi gün

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde tarihi gün
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2001 01:55

Yılın son derbisine iki takımın taraftarları büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 40 bin futbolseverin izlediği Fenerbahçe-Beşiktaş maçında güvenliği 2 bin 500 polis sağladı. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda yapımı süren maraton tribününün alt bölümüne de ilk kez seyirci alındı.

EMNİYET ALARMDA

Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanan yılın son derbi maçı için dün, Kadıköy'de hayat adeta durdu. Karşılaşma için üst düzeyde güvenlik önlemleri alan İstanbul emniyeti, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın bulunduğu Kadıköy'de adeta kuş uçurtmadı. Bazı yollar güvenlik nedeniyle trafiğe kapatılırken, maça gelen taraftarlar didik didik arandıktan sonra tribünlere alındı. Derbide yaklaşık 2 bin 500 polis görev yaptı.

CAMLAR KIRILDI

Polisin aldığı olağanüstü önlemlere rağmen maç öncesi tatsız bir olay yaşandı. Maç için Kadıköy'e gelen Beşiktaşlı taraftarları taşıyan otobüsün camları kırıldı. Camları siyah beyazlıların kırdığı iddia edildi. Karşılaşmaya her iki takımın taraftarları da büyük ilgi gösterdi. İstanbul'u etkisi altına alan sağanak yağmura rağmen, saatler öncesinde tribünleri dolduran taraftarlar takımlarını destekledi.

YENİ TRİBÜN AÇILDI

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda yapımı süren maraton tribünün alt bölümü de derbi maç için açıldı. Karşılaşmanın başlamasına 1 saat kala Fenerbahçe yönetiminin kararıyla maraton tribününe de sarı lacivertli taraftarlar alındı. Ancak yeni açılan tribünde talihsiz bir olay yaşandı. Tribünde yaşanan kargaşa sırasında yere düşerek yaralanan bir taraftar, ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Konfeti yağmuru

F.Bahçe'nin sahaya çıkmasıyla birlikte sarı lacivertli taraftarlar sahaya konfeti yağdırdı. Konfetilerin temizlenme çalışmaları nedeniyle maç 5 dakika geç başladı. Başlama düdüğünün ardından sahaya yeniden konfetiler atılınca hakem Orhan Erdemir maçı durdurup, sahanın temizlenmesini istedi. 4 dakika süren temizleme işleminin ardından karşılaşmaya devam edildi.

10 futbolcu siftah yaptı

F.Bahçe'de 4, Beşiktaş'ta ise 6 futbolcu ilk kez bir F.Bahçe-Beşiktaş maçında oynama şansı buldu. Sarı lacivertlilerde Ümit Özat, Ali Akdeniz, Ceyhun Eriş ve Hakan Bayraktar, siyah beyazlılarda da Myhre, Ronaldo, Baya, Tümer, İlhan Mansız ve Ahmet Yıldırım, ilk kez F.Bahçe-Beşiktaş derbisinde forma giydiler.

Daum'a poşetli protesto

Maç öncesinde F.Bahçe taraftarları, Beşiktaş Teknik Direktörü Christoph Daum'u ilginç bir şekilde protesto ettiler. Sarı lacivertli taraftarlar, Almanya'da kokain davası süren Daum'a küçük poşetlere doldurulmuş beyaz toz attılar.

Meşale saldırısı

Beşiktaş ve Fenerbahçe taraftarları birbirlerinin üzerine yanan meşaleleler attı. Meşale yağmuru sırasında şans eseri yaralanan olmadı. F.Bahçe ile Beşiktaş'ın ümit takımları arasında Dereağzı Tesisleri'nde yapılan maç 0-0 berabere sonuçlandı.

Protokolde izdiham

Derbi maçta, protokol tribünü de tıklım tıklım doldu. Protokol tribününde adeta izdiham yaşanırken, bu nedenle zaman zaman tartışmalar çıktı. Birçok kişi maçı ayakta izlemek zorunda kaldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!