Kadıköy'de 890 milyon liralık derbi

Güncelleme Tarihi:

Kadıköyde 890 milyon liralık derbi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2015 13:35

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında yarın derbi maçta karşı karşıya gelecek Fenerbahçe ile Galatasaray'ın kadrolarının toplam piyasa değeri 890 milyon lirayı buluyor.

Haberin Devamı

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerine göre, Süper Lig'in en pahalı takımı olarak dikkati çeken Fenerbahçe'nin tahmini piyasa değeri 515 milyon lira. Yaklaşık 384 milyon lira değerde gösterilen Beşiktaş'ın ardından, en pahalı 3. takım olan Galatasaray'ın piyasa değeri ise 374 milyon lira olarak tahmin ediliyor.

Kadıköyde 890 milyon liralık derbi

EN PAHALISI MUSLERA
İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında ise en pahalı isim olarak Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıkıyor.

Sarı-kırmızılı takımın son 4 sezondaki başarılı performansında önemli rol oynayan 29 yaşındaki kaleci, yaklaşık 55 milyon liralık piyasa değeriyle en pahalı oyuncu oldu. Muslera'yı 48 milyon liralık tahmini değerle takım arkadaşı Wesley Sneijder ile Fenerbahçeli futbolcular Nani ve Lazar Markovic takip etti. Fenerbahçeli Caner Erkin ve Robin van Persie, yaklaşık 42 milyonluk değeriyle en pahalı oyuncular arasına adını yazdırdı.

Kadıköyde 890 milyon liralık derbi

CANER YERLİNİN EN DEĞERLİSİ
Galatasaray'ın sezon başında kadrosuna kattığı Alman Yıldız Lukas Podolski ise 24 milyon liralık değeriyle orta sıralarda kaldı.

Sarı-lacivertli futbolcu Caner Erkin, 42 milyon liralık tahmini değeriyle Fenerbahçe ve Galatasaray'da forma giyen yerli futbolcular arasında en pahalı isim olarak dikkati çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!