Kadıköy sallandı

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy sallandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

Kulüp ve Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezen konuk lider, "Türkiye, İstanbul ve kulübünüzde gördüğüm sevgi ve muhabbeti, iki ülke arasındaki sevgi ve muhabbetin bir göstergesi olarak görüyorum" dedi.

SURİYE Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ziyaretinin İstanbul ayağında, Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret ederek, Şükrü Saracoğlu Stadı’nı gezdi. Geçtiğimiz nisan ayında, Halep Olimpiyat Stadı’nın açılış töreni nedeniyle Suriye’ye gelen ve Al İttihad takımıyla dostluk maçı yapan Fenerbahçe’ye iade-i ziyarette bulunan Esad, burada hazır bekleyen Fenerbahçeli futbolcular ve teknik direktör Arthur Zico ile tek tek tokalaşıp, tanıştı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Şükrü Saracoğlu Stadı’na gelen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, stat girişinde Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Daha sonra saha içine inen Esad, stadın çimlerine çıkıp, kendisi için getirilen topla bir süre oynadı. Çimler üzerinde futbol topuna kafa vuran ve şut çeken Esad, daha sonra maraton tribününe geçti.

Büyük ilgi gördü

Koridorlardaki fotoğrafları inceleyen Esad, FB TV’de canlı yayında, futbolun bir halk oyunu olduğunu belirtip, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Esad, "Futbol hem Türkiye’de, hem de Suriye’de çok seviliyor. Bugün hem Türkiye’de, hem İstanbul’da, hem de kulübünüzde gördüğüm sevgi ve muhabbeti, iki ülke arasındaki sevgi ve muhabbetin bir göstergesi olarak görüyorum" dedi. Kulüp binasında, başkan Aziz Yıldırım, Esad’a çeşitli hediyeler verdi. Esad, Yıldırım’ın, Suriye’de bir futbol okulu açma düşüncesine karşılık, Suriye Futbol Federasyonu Başkanı’na direktif vereceğini iletti. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, Esad’ın iki ülke arasındaki dostluğun bir göstergesi olarak Fenerbahçe Kulübü’nü ziyaret ettiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!