Kadıköy’de dev randevu

Güncelleme Tarihi:

Kadıköy’de dev randevu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2008 00:00

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 2. Tur ilk maçında son 2 yılın UEFA Kupası şampiyonu Sevilla ile karşılaşıyor. Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki maç saat 21.45’te başlayacak ve Star TV’den naklen yayınlanacak.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE, Şampiyonlar Ligi’ndeki tarihi maçına çıkıyor. Sarı lacivertliler, tarihinde ilk kez çıktığı Şampiyonlar Ligi 2. Turu’ndaki ilk maçta İspanya’nın Sevilla takımı ile Şükrü Saracoğlu Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Kadıköy’de son iki yılın UEFA Kupası şampiyonunu ağırlayacak olan sarı lacivertliler, rövanş için avantajlı skor arayacak. Saat 21.45’te başlayacak olan maçı Almanya Futbol Federasyonu’ndan Florian Meyer yönetecek. Meyer’in yardımcılıklarını Sönke Glindemann ve Kai Voss yapacak.

Star TV ekranında

Fenerbahçe ile Sevilla arasındaki dev buluşmayı Star TV naklen ekrana getirecek. Star TV özel yayınlar ve konuklarla maç heyecanını ekrana taşırken, yılların ustası Halit Kıvanç ile İlker Yasin maçı yorumlayacaklar. Deniz, Appiah, kaleci Serdar sakatlıkları nedeniyle F.Bahçe’de forma giyemeyecek. Sevilla’da ise Navarro ile Chevanton sakatlıkları nedeniyle kadroda yer almıyorlar. İki takım rövanş maçını 4 Mart’ta Sevilla’da oynayacak.

Hakem: Florian Meyer (ALMANYA)

STAT: Ş.SARACOĞLU

SAAT:21.45

TV:STAR

FENERBAHÇE

Volkan Gökhan Edu Lugano R.Carlos Deivid Selçuk Aurelio Uğur Boral Alex Kezman

SEVİLLA

Palop Daniel Alves  Dragutinoviç Escude Adriano  Navas Poulsen  Keita Capel  Kanoute Luis Fabiano

Haberin Devamı

Gökhan ve Luganoceza sınırında

FENERBAHÇE’de iki futbolcu kart sınırında. Şampiyonlar Ligi’nde bu sezon 4 kez sarı kart gören Lugano ile iki kez sarı kart gören Gökhan Gönül, bugünkü Sevilla maçında da sarı kart görürse 4 Mart’ta İspanya’da oynanacak rövanş maçında forma giyemeyecekler.

Avrupa arenasında 139. maça çıkıyor

F.BAHÇE, bugünkü Sevilla maçıyla Avrupa kupalarında 139. maçına çıkacak. Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 138 maçta 45 galibiyet, 22 beraberlik ve 71 yenilgi aldı. 163 gol atıp, 233 gol yedi. F.Bahçe ilk kez 2. turuna çıktığı Şampiyonlar Ligi’nde ise 30 maçta 9 galibiyet, 4 beraberlik, 17 yenilgi alırken, attığı 31 gole karşılık kalesinde 51 gol gördü. Sarı lacivertliler Devler Ligi’nde evindeki 15 maçta, 7 galibiyet, 1 beraberlik, 7 yenilgi aldı.

Saracoğlu Stadı’ndaki kar temizlendi

F.BAHÇE
Şükrü Saracoğlu Stadı, Sevilla ile oynanacak Devler Ligi 2.tur ilk maçı için tamamen hazır hale getirildi. İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı sonrası, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı’nın zemin, saha kenarı ve tribünlerinin kardan temizlenmesi çalışmalarına dün sabah saatlerinde başlandı. Görevlilerin yoğun ve özverili çalışması sonucu stat karlardan tamamen temizlendi.

2008-09 sezonunda 5 takımla Avrupa’dayız

ÜLKEMİZİ,
2008-09 sezonunda Avrupa kupalarında 5 takımımız temsil edecek. Süper Lig şampiyonu Şampiyonlar Ligi’ne 3. eleme, lig ikincisi ise 2. eleme turundan itibaren katılacak. Fortis Türkiye Kupası şampiyonu ile Süper Lig üçüncüsü ise UEFA Kupası’nda 2. eleme turundan itibaren mücadele edecekler. Lig dördüncüsü olacak ekip Türkiye’yi Intertoto Kupası’nda temsil edecek.

Fenerbahçe-Sevilla maçına büyük ilgi

F.BAHÇE
ile Sevilla arasında oynanacak maça yerli ve yabancı basın büyük ilgi gösterdi. Taraftarların günler öncesinde biletlerini tükettiği maç için, Türkiye Spor Yazarları Derneği de, yerli ve yabancı basın kuruluşlarından gelen yoğun taleple karşılaştı. Maçı basın tribününden, büyük çoğunluğunu İspanyol gazetecilerin oluşturduğu 45 yabancı, 100’e yakın da Türk medya mensubu takip edecek. Saha içinde de 100’e yakın foto muhabiri görev yapacak.

12. adamın kim olduğunu gösterin

F.BAHÇE İdari Menajeri Volkan Ballı, taraftarlara çağrıda bulunarak, "Sevilla maçında 12. adamın kim olduğunu gösterin" dedi. Bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde iz bırakan F.Bahçe taraftarlarının Avrupalı rakiplerin korkulu rüyası haline geldiğine dikkat çeken Ballı, "Buradan gol yemeden elde edeceğimiz bir galibiyet ile rövanşa huzurlu gitmeliyiz. Sizlere güveniyorum. 90 dakika boyunca susmayın. Fair-Play çerçevesinde rakibe top oynatmamalıyız" dedi.

G.Saray-F.Bahçe rövanşı 27 Şubat saat 20.00’de

FORTIS Türkiye Kupası çeyrek finalinde 2. maçların tarih ve saatleri belli oldu. Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki rövanş maçı 27 Şubat Çarşamba günü Ali Sami Yen Stadı’nda saat 20.00’de oynanacak. Aynı gün 16.00’da Beşiktaş, BJK İnönü Stadı’nda Ç.Rize’yi, Kayseri de 13.00’te Atatürk Stadı’nda OFTAŞ’ı konuk edecek. 26 Şubat’ta ise G.Birliği ile Adana DS, Ankara 19 Mayıs Stadı’nda 19.00’da karşılaşacak.

Baskıyı hissedeceğiz ama işimize bakacağız

SEVİLLA Teknik Direktörü Manolo Jimenez, kendi sahasında Avrupa’nın önemli takımları; Inter, PSV ve CSKA Moskova’yı yenen Fenerbahçe’yi ciddiye aldıklarını söyledi. Fenerbahçe’nin büyük bir kulüp olduğunu kaydeden Jimenez, "Böyle büyük taraftarı olan büyük bir kulüpte saha atmosferi bizi etkileyecektir. Maç boyunca tribün baskısını hissetmemek mümkün olmayacak, fakat biz işimize bakacağız. Yenersek iyi olur, ama bu mantıkla yaklaşmıyoruz. Biraz temkinli olacağız. Biraz şansa da ihtiyacımız var. Buradan bir gol atıp gidersek, çok iyi olacak" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!