Kadıkalesi tertemiz oldu

Güncelleme Tarihi:

Kadıkalesi tertemiz oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 11:53

Kadıkalesi tertemiz oldu

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum Belediyesi'nce kentte "Denize en çok mavi yaraşır" sloganıyla yürütülen deniz dibi temizliğinde, Kadıkalesi Koyu'nda çalışma yapıldı.
Bodrum Belediyesi tarafından yapılan, her hafta bir koyda yürütülen temizlik çalışmalarının son adresi Kadıkalesi Koyu oldu. Bodrum Belediyesi dalış ekibindeki 12 dalgıcın 2-25 metre derinlikte, öğrencilerin ise plajda yaptığı temizlikte atıklar toplandı. Dalgıçlar deniz dibinden tuvalet sifonu parçası, vitrin mankeni, otomobil lastiği, halat, plastik ve demir boru, cam ve teneke boş içecek kutularının da aralarında bulunduğu yaklaşık 2 traktör dolusu çöp topladı. Denizlerin korunması konusunda vatandaşları bilinçlendirmenin de amaçlandığı çalışmada çıkarılan atıklar, ayrıştırılıp tartıldı. Bir saat süren deniz dibi temizliğinde cam, plastik, metal, lastik ve tekstil diye ayrıştırılan toplam 312 kilo atık çıkarıldı.
Bodrum Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Kocadon, temizlik çalışmalarının önümüzdeki hafta Gümüşlük koyunda devam edeceğini belirterek, "Denizin içinden ve sahilden çıkan atıkların yüzde 100, yazık ki insan kaynaklı. Buralarda tatil yapıp doğanın güzelliğin keyfini çıkaranlar yiyip içtiklerini denize atmasınlar; en yakın çöp kutusunu bıraksınlar, olmadı telefon etsinler ekip gönderelim aldıralım. Gördüğünüz gibi denize atılan yabancı maddeler doğal ortam ve deniz dibi canlılar içinde büyük tehlike yaratıyor" dedi.

Yaşar ANTER / BODRUM (Muğla), (DHA)
FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!