Kadersiz Efes

KADER maçını Efes kazandı ama, Skipper deplasmanda PAU’yu 81-80 (bitime 3.2 saniye kala Vujaviç’in 2 serbest atışı sayı olunca) yenince Final Four şansını bir kez daha elden kaçtı.

Tüm basketbolseverler gibi lacivert beyazlı takımın aklı Fransa’daki maçtaydı. Tabii ki, Sloven ekibi karşısında da mutlak galibiyeti hedefliyorlardı. Büyük stres altında oynanan ilk iki periyotta Slovenler, Efes’e kök söktürdü. Ancak, mutlak kazanmak zorunda olan lacivert beyazlılar sert savunma ve büyük istek içinde mücadele verdiği bu iki periyodun sonunda beraberliği yakaladı: 30-30.

Olimpija kaderi oldu

Takımda her zamanki hücum silahları Granger(10 sayı) ve Langdon’un (6 sayı) tutuk oluşu, 3’lük atışlarda 1/18 gibi inanılmaz isabetsizlik hücumda Efes Pilsen’i zorlarken, maçı kazandıran en büyük faktör sert savunmaları idi.

Bu arada bu kadar olumsuzluk altında maçı 68-58 kazanmalarının nedeni de pota dibinde Prkaçin (22), Kaya (10) ve Ermal’dan (14), 46 sayı bulmalarıydı.

Ancak bu maçın Efes lehine bitmesi Final Four yolunu açamadı. Çünkü Skipper 1 sayıyla Pau’yu yenmişti. Efes Pilsen’in Final Four’u kaçırmasının nedeni son maçlarda aldığı neticeler değildi. Esas neden; deplasmanda oynadıkları ve yenildikleri Olimpija maçıydı. Bu karşılaşma da zaten onların kaderini çizdi.
Yazarın Tüm Yazıları