Kadere bak

Şu G.Saraylı futbolcular hakikaten kadersizler. Neden mi? Bir aydır yağmur ve kar altında top oynuyorlar.

Diyeceksiniz ki, futbolcu her türlü şartlar altında oynamak zorunda. Doğru. Ama, daha çok kazanma duygusu ve oyuna ağırlığını koyan takım için bu bir yerde zararlı oluyor. Çünkü böyle havalarda rakibin yapacağı her hareket, ister istemez sert oluyor. Kaygan zeminde topu kazanmak için yapacağın hareket bir misli fazlalaşıyor. Dün de böyle oldu. İstanbulsporlu futbolcular topa sahip olmak için meşin yuvarlak yerine rakibe hamle yaptılar. Bunlardan en çok payını alan da Capone oldu. Hakemin Petkov'a verdiği kırmızı kart bence yanlış ve çok ağır bir karardı. Bu pozisyonda hiçbir şey yoktu. Bushi'nin atılması ise herhalde sözlü bir hareketin sonucuydu. Bir de İstanbulspor lehine penaltı verdi ki, Bülent Üçüncü kendini ceza alanında balıklama yere attı. Hakem de bir saçmalık daha yapıp penaltı verdi.

G.Saray, 9 kişi ile oynayan bir takıma karşı kötü oynadı. Sarı kırmızılılar, eksik olan İstanbulspor'u daha çok eksiltmek için topu koklayacağına, lüzumsuz topla oynama, oyunu genişletmeme çabası içine girdi. Sergen ve Arif hücumda kendilerini kaybettirmediler. Defans-orta saha bloğunun mesafesi de G.Saray'ın oyunu güzelleştirip, daha çok pozisyon bulunmasını engelledi.

MURAT ISINIYOR

İlk kez forma giyen ve ikinci bölümde oyuna giren Murat Sözkesen henüz ısınma turlarında. İkinci golde topu hemen kullanması ve Arif'e vermesi olumlu hareketti. Tabii ki burada takımda ayakların birbirini tanımaması ayrı bir dezavantajdı. Ama hareketli bir çocuk, zamanla da ısınacak ve faydalı olacak.

İstanbulspor eksik oynamasına rağmen elinden geleni yaptı. Lucescu bana göre Barcelona maçına çıkaracağı kadro üzerinde sistem deniyordu. Kimin nerede verimli olacağını görüp, ona göre İspanya'da savaşım yapacaktı. Şimdi dileğimiz, G.Saray'ın uzun zamandır yakalandığı yağmura Barcelona'da da tutulmasın. Çünkü G.Saray futbol topuna hükmeden oyunculardan kurulu. Bana göre Lucescu, Sergen'i Barcelona'da hücumda Arif ile birlikte oynatacak.
Yazarın Tüm Yazıları