Kaderden kaçamadı

Güncelleme Tarihi:

Kaderden kaçamadı
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 03, 2009 00:00

Enkazı olduğu sanılan bazı parçalar dün Atlantik Okyanusu’nda bulunan Fransız Havayolları uçağındaki dünyaca ünlü arp sanatçımız Fatma Ceren Hatipoğlu’nun öğrencileri ve sevenleri perişan durumda. Hatipoğlu’nun birçok zorluğu aşıp Brezilya’daki festivale katıldığı, öğrencilerinin sınavına yetişebilmek için bir önceki uçağa binmek istediği halde bilet bulamadığı için okyanusa çakılan uçağa bindiği öğrenildi. Aynı festivale katılıp, 1.5 hafta önce dönen meslektaşı Şirin Pancaroğlu ise, acı haberi duyunca evine kapandı.

DÜŞEN UÇAKTAKİ ARP SANATÇISI FATMA CEREN HATİPOĞLU

GENÇ SANATÇININ ESKİ KONSERİNDEN GÖRÜNTÜLER/VİDEO

ASRIN EN BÃœYÃœK UÇAK KAZALARI  Â

ATLANTİK Okyanusu üzerinde kaybolan Fransa Havayolları’na ait Airbus 330-200 tipi uçağındaki tek Türk yolcu olan dünyaca ünlü arp sanatçısı Fatma Ceren Hatipoğlu’nun, Brezilya’ya gidişi ile dönüşünde bilet rezervasyonu yüzünden birçok aksilik yaşadığı ortaya çıktı. Hatipoğlu tek tek aksiliklerin üstesinden gelirken, kader onu okyanus üzerinde kaybolan Fransa Havayolları’nın "AF 447" sefer sayılı uçağına götürdü.

Bir önceki uçağa bilet bulamadı

Oysa Hatipoğlu, Türkiye’ye daha erken gelmek için uğraş verdiği 443 sefer sayılı uçağa binmeyi başarmış olsaydı kurtulacaktı. Hatipoğlu’nun Anadolu Üniversitesi’ndeki en yakın çalışma arkadaşlarından birisi olan Piyano Ana Sanat Dalı Başkanı Serla Balkarlı Can, Hürriyet’e şunları anlattı:

Bugün öğrencilerinin gitar sınavında olacaktı

"Bugün (dün) bizim bölüme bağlı gitar öğrencilerinin sınavı var. Bu sınavda Ceren hoca da jürideydi. İnanın öğrenciler, hocalar hepimiz perişan haldeyiz. Ceren hocanın dört öğrencisi yarın (bugün) sınava girecekti. 6 yaşındaki bir öğrencisinin ilk sınavı olacaktı. Diğer üçü ise 7 yıldır arp çalıyor. Ceren hoca yaklaşık bir hafta önce Brezilya’ya gitti. Gitmeden önce üniversitemizde resital verdi. Kendisi arple bütünleşmiş bir insandı. Üniversiteye bu enstürmanı sevdirmişti.

Sanki kader hocamıza Brezilya’ya gitme dedi

Brezilya’daki festival çok önem verdiği bir etkinlikti. Ancak inanın başına olmadık şeyler geldi. Uçak rezervasyonundan otel işlemlerine kadar bir sürü aksilikle uğraştı. Sanki kader ona gitme diyordu. Ama her zamanki gibi zorlukların üstesinden geldi ve gitmeyi başardı. Dönüşünü de yarınki (bugün) sınavları için daha erkene aldırmak istemiş. Bizim biletlerimizi kesen Eskişehir’deki turizm şirketiyle irtibata geçerek daha erken olan ’443 sefer’ sayılı uçağa binmeyi denemiş. Şirkete, ’İki sefer varmış, hocamız diğer seferde olmasın’ diye sorduk. Ancak Ceren hocanın 447 sefer sayılı uçakta olduğunu söylediler.

İnşallah inanılması güç bir mucize haberi gelir

Artık kader mi denir, ne denir bilemiyorum, sanki bir şeyler, hocamızı o uçağa götürdü. İnanın ne yaptığımızı bilmiyoruz. Öğrenciler sınava giriyor ama onlar da bizim gibi perişan. Yarın (bugün) arp sınavına katılacak öğrencilerimiz çok kötü. Ceren hoca, tüm dünyanın takdirini kazanmış çok değerli bir arp sanatçısıydı. Uçak bulunmadan ümidimizi yitirmek istemiyoruz. İnşallah inanılması zor bir mucizeyle karşılaşırız."

Öğrencileri perişan

ANADOLU Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. Yaşar Hoşcan, Fatma Ceren Hatipoğlu’nun çok başarılı bir öğretim görevlisi olduğunu söyledi. Prof. Dr. Hoşcan, "Üzüntümüz çok büyük. Onu kızım gibi severdim. O öğrencilerine çok düşkündü. Öğrencileri onun sayesinde uluslararası birçok başarı kazandı" dedi. Prof. Hoşcan, Necipoğlu’nun 7 yıldan bu yana öğrencisi olan İlayda Sezen, Emel Çelik, Ece Yavaş ve Elif Güngör’ün duydukları haber üzerine perişan olduklarını belirterek, gazetecilerin öğrencilerle görüşme isteğini "Konuşacak halleri yok" diyerek reddetti.

/images/100/0x0/55eaaee2f018fbb8f890104b

Üzüntüden eve kapandı

FATMA Ceren Hatipoğlu ile Rio de Janeiro’da 1 Mayıs’ta başlayan festivale katılan Türkiye’nin bir diğer ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu’nun ise, 1.5 hafta önce Türkiye’ye döndüğü öğrenildi. Acı haberi duyduktan sonra İzmir’den İstanbul’a gelen Pancaroğlu, en yakın arkadaşını kaybetmenin üzüntüsüyle İstanbul’daki evine kapandı. Pancaroğlu’nun menajeri Şule Uslutekin, "Her iki sanatçımız da aynı festivalde sahne aldı. Ancak Şirin hanım 1.5 hafta önce Türkiye’ye döndü. Duyduğu büyük üzüntü nedeniyle kimseyle konuşmak istemiyor" dedi.
Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!