"Kaddafi gitti, Sorkozy rahatladı"

Güncelleme Tarihi:

Kaddafi gitti, Sorkozy rahatladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2007 21:29

Haberin Devamı

Gazeteler de Kaddafi'nin ayrılışını, “Paris, derin nefes alacak” yorumuyla okuyucularına aktardı.

Kaddafi'nin Paris'te devlet konuk evinin önüne kurdurduğu çadır, beyaz lüks limuzinlerle yaptığı “şov” ile “göçmenlere kötü davrandığı gerekçesiyle Fransa'yı insan hakları ihlalinde bulunmakla”suçlaması, beş günlük ziyarete damgasını vurdu.

Hükümetin İnsan Haklarından Sorumlu Bakanı Rama Yade'nin, Kaddafi'nin ziyaretini açıkça eleştirmesi ve Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner'nin Kaddafi onuruna verilen yemeğe katılmayarak, Libya lideri ile bir araya gelmekten kaçınması, “hükümet içinde de ziyaretin önemli ölçüde sıkıntı yarattığı” yolundaki görüşleri güçlendirdi.

Fransa ile Libya arasında 10 milyar avroyu bulan ihale anlaşmalarına imza atılırken, muhalefet partileri ve insan hakları dernekleri Sarkozy'i, Kaddafi'yi Paris'e davet ederek, “Fransız'ları rezil ettiği ve küçük duruma düşürdüğü” gerekçesiyle eleştirdi.

Haberin Devamı

Bu arada, Fransız basını da 10 milyar avroyu bulduğu iddia edilen ihalelerin hayata geçirilmesinin zor olduğu yorumunu yaparak, verilen rakamın abartılı olduğunu gündeme getirdi.

34 yıl aradan sonra Fransa'ya gelen Kaddafi, bugün Paris'ten İspanya'ya geçti. Libya lideri, İspanya'dan sonra da İtalya'yı ziyaret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!