Kaçkar Dağları’nda arama kurtarma eğitimi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Kaçkar Dağları’nda arama kurtarma eğitimi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2017 13:03

Kaçkar Dağları’nda arama kurtarma eğitimi yapılacak

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/RİZE, (DHA) - RİZE’nin Çamlıhemşin İlçesi’ndeki Kaçkar Dağları’nda, AFAD Başkanlığı tarafından 4 gün sürecek yüksek irtifada ve buzulda arama kurtarma eğitimi verilecek.   

Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavrun Yaylası, Mezovit Yaylası ve Kaçkar Dağlarının 3 bin metreyi aşan zirvelerinde gerçekleştirilecek yüksek irtifada ve buzulda arama kurtarma eğitimine 35 ilden 62 arama kurtarma teknisyeni ve AFAD başkanlığından gelen 15 eğitimci katılıyor. Rize AFAD Müdürü Şakir Kurk beraberinde eğitime katılacak personelle birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret etti.

Türkiye’de arama ve kurtarma ekiplerinin uluslararası standartlara kavuştuğunu ifade eden Vali Erdoğan Bektaş, “Varlığınız bizim için çok önemli. Gönül ister ki Türkiye’de afetler yaşanmasın ve sizlere hiç ihtiyaç duymayalım. Ancak yaşanan doğal afetler sonrasında, arama kurtarma çalışmalarının konusunda uzman kişiler tarafından yürütülmesi, halkın afetler konusunda bilinçlendirilmesi ve gerekli önlemlerin zamanında alınması büyük önem taşıyor. Rize’de gerçekleştireceğiniz eğitim programı sizlere çok şey katacaktır.  Sizler yeri geliyor kendi hayatınızdan ve ailenizden ödün vererek arama kurtarma faaliyetlerine gerçekleştiriyorsunuz.” diyerek ekibe özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!