Kaçırılan işadamı yatağın altından kurtarıldı

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan işadamı yatağın altından kurtarıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2016 11:24

Fatih’te Irak uyruklu 66 yaşındaki işadamını kaçırarak 2 gün boyunca elleri ve ayaklarını bağlayarak yatağın altında sakladıkları iddia edilen 2 kişi gözaltına alındı. Kaçırılan işadamı için ,ailesinden 150 bin dolar fidye istendiği belirtildi. Polis işadamını yatağın içinden çıkarak kurtardı

Haberin Devamı

Iraklı 66 yaşındaki Basım Muhammed Abed Al Haşim, Iraklı 2 kişi tarafından kaçırıldı. Kaçıranlar, oğlu Eymen Al Haşim'i arayarak 'Babanı canlı istiyorsan 150 bin doları hazırla' dedi.  Eymen Al Haşim, polise giderek yardım istedi. Polis, Abed Al Haşim'in tutulduğu eve baskın düzenleyerek kurtardı. Abed Al Haşim yatağın altında elleri ve ayakları bağlı bir şekilde bulundu.  

Basım Muhammed Abed Al Haşim, bir süre önce Irak'taki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye geldi. Ailesiyle birlikte İstanbul'da bir ev kiralayan Abed Al Haşim, ikamet işlemleri için önceki gün Iraklı bir kişiyle görüşmeye gitti. Bu temastan sonra kendisinden haber alınamadı. Kaçırıldığı oğluna gelen telefonla anlaşıldı. Babasını kaçıranlardan gelen telefonun ardından Eymen Al Haşim, hemen polise giderek yardım istedi. Emniyette, "Babam Iraklı bir kişiyle ikamet işlemlerini halletmesi için görüşecekti. Bu görüşmeden sonra kendisine ulaşamadık. Bir gün sonra beni aradılar, 'Babanı canlı görmek istiyorsan 150 bin doları hazırla, sana daha sonra bildireceğimiz yere getireceksin' dediler" dedi. 

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri harekete geçti. Kamera görüntüleri, teknik ve fiziki çalışmanın ardından Iraklı Abed Al Haşim'in tutulduğu Fatih'teki ev belirlendi. Düzenlenen operasyonda Abed Al Haşim, evdeki yatağın altında elleri ve ayakları iple bağlı olarak bulundu. Evde bulunan Iraklılar Abdulsettar Abdal(25) ve Rami Algurah(21) gözaltına alındı. 2 kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!