Kaçırılan Çinli iş adamı kurtarıldı... Kulak zarı patlayana kadar dövmüşler

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan Çinli iş adamı kurtarıldı... Kulak zarı patlayana kadar dövmüşler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2017 13:51

İstanbul’da, Çinli iş adamı 2 milyon TL fidye için kaçırıldı. Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi ekipleri, kaçıranların kimliklerini belirleyince, işadamı, kendisini kaçıran 4 Çinli tarafından mezarlığa atıldı. Yediği dayaktan kulak zarı patlayan İş adamını kaçıran 4 Çinli yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul’da emlakçılık yapan 33 yaşındaki Çinli iş adamı S.A., geçen Perşembe günü akşam saatlerinde Zeyintburnu’ndaki bir arkadaşını ziyarete gitti. Çinli iş adamı arkadaşını beklediği sırada kendilerini polis olarak tanıtan silahlı ve kar maskeli 4 kişi tarafından bir araca zorla bindirildi. Görgü tanıkları polise haber verdi.

Kaçırılan Çinli iş adamı kurtarıldı... Kulak zarı patlayana kadar dövmüşler

Buluşma yerine gelen arkadaşı Sawuti Aisa, S.A’nın gelmemesi üzerine telefonunu aradı. Telefonu açan kişi, polis olduklarını, S.A’nın sorguda olduğunu, kendisini daha sonra arayacaklarını söyleyerek telefonu kapattı.

PLAKA DA SAHTE

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Rehine Kurtarma ve Müzakere Timi harekete geçti. Çinli iş adamının kaçırıldığı aracın plakası belirlendi. Plaka incelenince sahte olduğu anlaşıldı. Bu çalışmalar sürerken Aisa’nın telefonu çaldı. Karşıdaki ses daha önce kendisini polis olarak tanıtan kişiydi. Aisa’ya, arkadaşının bir suça bulaştığını, 2 milyon TL getirdiği takdirde bırakacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Ekipler, bölgedeki kamera görüntülerine yoğunlaştı. Kamera görüntülerinden aracın kiralayanların kimlikleri tespit edildi.

AJAN SANMIŞLAR

Polisin, aracı kiraladıkları galeride olduğunu ve kendilerini araştırdığını öğrenen şüpheliler, Çinli işadamını Kozlu Mezarlığına bıraktı. Daha sonra galeriyi arayarak aracı teslim edeceklerini söylediler. Olayın ertesi günü aracı galeriye teslim etmek üzere gelen alınan Alımu T. (28), Aısıtıjıang A. (25), Abudıkadıer A. (35), Abudıreheman A. (32) gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyette S.A’nın ajan olduğundan şüphelendiklerini bu nedenle sorguladıklarını öne sürdüler.
S.A ise, kendisini takip eden 4 kişinin kaçırdığını, bir araç içinde tuttuklarını, başına kask geçirdiklerini, zengin olduğunu düşündükleri için kaçırıp darp ederek fidye istediklerini söyledi.

Yediği dayak nedeniyle kulak zarı patlayan iş adamı S.A hastanedeki tedavinin ardından yeni doğum yapan eşinin yanına gitti. Gözaltına alınan 4 Çinli , emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!