Kaçak kesim yapan barakalar kaldırıldı 

Güncelleme Tarihi:

Kaçak kesim yapan barakalar kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2017 11:37

Kaçak kesim yapan barakalar kaldırıldı 

Haberin Devamı

Arif KARAKŞ/VAN, (DHA)- VAN Büyükşehir Belediyesi, Bostaniçi Mahallesi'nde bulunan canlı hayvan pazarında kaçak kesim yapan barakları kaldırdı. 

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu'nun talimatı üzerine harekete geçen Zabıta Daire Başkanlığı yetkilileri kaçak kesim yapan vatandaşları uyararak, barakaları kaldırmalarını ve kaçak kesime son vermelerini istedi. Uyarıları dikkate almayıp, kurdukları barakalarda kaçak kesim yapan kişilere yönelik güvenlik güçleri ile zabıta ekipleri operasyon yaptı. Operasyon sonucu kaçak kesim yapan barakalar kaldırıldı.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Halis Barut, gerekli hijyen ve altyapı şartlarından yoksun alanlarda yapılan hayvan kesimlerinin çevre ve insan sağlığı açısından risk oluşturduğunu söyledi. Barut, "Bizler defalarca bu arkadaşlarımızı uyardık. Genel Sekreterimiz Mustafa Yalçın ve yardımcıları Salih Allahverdi, Mahmet Yaşar ve Fazıl Tamer'in de bulunduğu bir toplantıda bu arkadaşların yaptıkları işin yanlış olduğunu kendilerine söyledik ve onları ikna etmeye çalıştık. Ancak tüm bunları dikkate almayarak kaçak kesime devam edenlere yönelik müdahale etmek zorunda kaldık. Zaten mevcut canlı hayvan pazarımızda mezbahanemiz bulunmaktadır. İsteyen vatandaşlarımız bu mezbahanemizde cüzzi bir fiyatla hayvanlarını veteriner hekim kontrolünde daha sağlıklı bir şekilde kestirebilecekler" dedi. 

Zabıta ekiplerinin halkın sağlığını tehdit eden kaçak kesimlerle 7 gün 24 saat mücadele edeceğini belirten Barut, sık sık denetim yapılarak kaçak kesimlere müsamaha gösterilmeyeceğini söyledi. Barut, ayrıca vatandaşları kaçak kesimleri  "153 Alo Zabıta" hattına bildirmeleri konusunda da uyarıda bulundu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!