Kaçak ete ‘dur’ denilecek

Hürriyet Haber
12.09.2000 - 00:00 | Son Güncelleme:

TARIM ve Köyişleri Bakanlığı yayınladığı bir yönetmelikle mezbahaları ülke, il ve ilçe düzeyinde satış yapabilecek şekilde üçe ayırdı. Böylece, büyükşehirlere kaçak et girişinin önüne geçilmesi hedefleniyor.Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın ‘‘Kırmızı Et ve Et ürünleri Üretim Tesislerinin Kuruluş, Açılış, Çalışma ve Denetleme’’ usul ve esaslarını düzenleyen yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni yönetmelikle 1996 tarihli yönetmelik de yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik, kasaplık küçükbaş ve büyükbaş hayvanların teknik ve hijyenik şartlara uygun kesilmesini ürünlerin yenik koşullarda tüketiciye ulaştırılması ile ortaya çıkan atıklarla ilgili gerekli önlemlerin alınmasını amaçlıyor. Yönetmelik ile mezhabalar ülke geneline, il geneline ve ilçe geneline et satışı yapabilen mezhabalar olmak üzere üçe ayrılıyor. Yönetmelikle ikinci ve üçüncü sınıf mezbahalara kesim kapasitesi de getiriliyor. Böylece dört büyükbaş hayvanın bir ünite olarak kabul edilirken, üçüncü sınıf mezbahalar günlük beş ünite, ikinci sınıf sınıf mezhabalar ise ancak altı ünite kesim yapabilecek. Mezhabaların üçe ayrılması ile özellikle Ankara, İstanbul gibi büyükşehirlere ‘‘kaçak et’’ girişinin önüne geçilmesi bekleniyor.

Etiketler:


EN ÇOK OKUNAN HABERLER

    Sayfa Başı