Kaçak binalarının yıkılmaması için belediyeyi bastılar

Güncelleme Tarihi:

Kaçak binalarının yıkılmaması için belediyeyi bastılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2016 15:36

Kaçak binalarının yıkılmaması için belediyeyi bastılar

Haberin Devamı

Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA) - ADAPAZARI Belediyesi'nin 4 kaçak binayı yıkmak için çalışma yaptığı Karaköy Mahallesi'nde yaşayan yaklaşık 40 kişi belediyeye gelerek taşkınlık yaptı. Saksıları deviren, görevlilere güçlük çıkaran kişiler başkan yardımcılarıyla görüştükten sonra polis eşliğinde binadan çıkarıldı.
Adapazarı Belediyesi Rüstemler, Çökekler ve Karaköy mahallelerinde, uyarılara ve kesilen cezalara rağmen yükselen kaçak binaların yıkılması için çalışma başlattı. Karaköy Mahallesi'nde bitmek üzere olan 4 binanın yıkılması için iş makineleri sabah saatlerinde mahalleye gitti. Bunun üzerine mahalleden yaklaşık 40 kişi Adapazarı Belediyesi'ne gelerek taşkınlık yaptı. Kalabalık belediyeye zorla girerek başkanlık makamına çıktı. Bina içerisinde saksıları deviren ve çalışanlara zor kullanan kalabalık Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli ile görüşmek istedi. Başkan Dişli belediyede olmadığı için Başkan Yardımcıları Erol Aydın ve Rıdvan Sezer öfkeli vatandaşlarla görüştü.
'BELEDİYE BAŞKANI HAPİS Mİ YATSIN?'
Başkan Yardımcısı Erol Aydın yıkım çalışmalarıyla ilgili olarak, henüz temel aşamasındayken 'yapmayın' dedikleri binalar bulunduğunu belirterek şöyle dedi:
"Daha sonra demirler örülürken 'Yapmayın' demişiz. Kat çıkmışlar yine 'yapmayın' demişiz. Burası yasalarla işleyen bir kurum. Kaçak bina yasak ise yasaktır. Şehrin her yerinde insanlar neden yasalara göre yapıyor o zaman. Belediye olarak bunun önüne geçmek, yıkmak zorundayız. Eğer yıkılmaz ise belediye hakkında soruşturma açılır. Serdivan eski Belediye Başkanı Sinan Pehlivan bu yüzden hapiste yattı. Burada yapılan kaçak binalar sebebiyle belediye başkanı hapis mi yatsın."
Bunun üzerine kalabalıktan bir kişi, "Başkan hapis yatmasın diye binaları niye yıkıyorsunuz" diyerek ayağa kalktı. Makamda bekleyen polislerin müdahalesiyle kalabalık belediye binasından çıkarken, alkışlarla protestoda bulundu.
Geçen hafta Rüstemler Mahallesi'nde 5 binanın yıkılması sonrasında açıklama yapan belediye yetkilileri, yapımı devam eden kaçak yapıların yıkılacağını, eski dönemde yapılmış binaların ise cezalı olarak ruhsatlandırılması için çalışma yapılacağını açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!