Kaçak avlananlara ceza

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avlananlara ceza
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 10:48

Kaçak avlananlara ceza

Haberin Devamı

GIDA, Tarım ve Hayvancılık Denizli İl Müdürlüğü ekipleri, zabıta ve jandarmayla birlikte, ildeki gölet ve akarsularda av yasağına rağmen kaçak avlanan kişilere yönelik denetim yaptı. Ekipler, göletlere bırakılan ağlara el koyarken, kaçak avlanan 7 kişiye ise toplam 8 bin 85 lira para cezası kesildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi, av yasağına rağmen kaçak avlanan kişilere yönelik göletlerde zabıta ve jandarma ekipleriyle birlikte denetim yaptı. Teknelerle göletleri kontrol eden ekipler, kaçak olarak kullanılan 19 bin 500 metre uzatma ağı, 5 bin metre paraketa ve 2 adet pintere el koydu. Kaçak olarak balık avlayan 7 kişiye toplam 8 bin 55 lira para cezası kesildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yılmaz Erkaya, kaçak avcılara göz açtırmayacaklarını belirterek, "İlimizdeki göl, gölet ve akarsulardaki su ürünleri stoklarının korunması ve doğal ortamlarında üreyerek çoğalabilmesi için balıkların yumurtlama dönemi olan 1 Mart-31 Mayıs 2017 tarihleri arasında balık avcılığını önlemek amacıyla zamansal av yasağı uygulanmaktadır. Su ürünleri av yasağının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla vatandaşlarımıza da sorumluluk düşmektedir" dedi.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!