Kaçak avcılara 28 bin lira para cezası

Güncelleme Tarihi:

Kaçak avcılara 28 bin lira para cezası
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 15:12

- Erzincan’ın Üzümlü ilçesine bağlı Sarıkaya köyü mevkisinde kaçak yaban keçisi avladığı tespit edilen 4 kişiye, toplam 28 bin 378 lira para cezası uygulandı

Haberin Devamı

ERZİNCAN (AA) - Erzincan'ın Üzümlü ilçesine bağlı Sarıkaya köyü mevkisinde koruma altındaki yaban keçilerini kaçak olarak avlayan 4 kişiye, toplam 28 bin 378 lira cezası verildi.

Alınan bilgiye göre, Üzümlü ilçesi Sarıkaya köyü Düzali mezrası yakınlarında kaçak av yapıldığı ihbarı alan Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, bölgede jandarma ekipleriyle denetim yaptı.

Durdurulan bir kamyonette, 7-8 yaşlarında iki yaban keçisinin yivli av tüfeği ile avlandığı tespit edildi. Koruma altında bulunan ve avlanması yasak olan keçilerin, kaçak avlandığı gerekçesiyle araçtaki 4 avcıya toplam 28 bin 378 lira para cezası uygulandı.

Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Uğur Önel, gazetecilere yaptığı açıklamada, kaçak avcılığa karşı ekiplerinin 24 saat denetim gerçekleştirdiğini belirterek, "Yaban keçileri de bakanlığımızın koruma altına alınan av hayvanı türlerindendir. Bunların nesillerini gelecek nesillere bırakmak, sürdürülebilirliğini sağlamak için gece gündüz demeden çalışmalarımız devam etmektedir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!