Kaçak askerleri yakalatan vatandaş o anları anlattı

Güncelleme Tarihi:

Kaçak askerleri yakalatan vatandaş o anları anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2016 01:57

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Marmaris'teki otele saldırı düzenleyen 12 darbeci askerden 9'u Muğla'nın Ula ilçesinde düzenlenen operasyonla yakalandı. Darbeci askerleri gören ve bir askerle konuşan Üzeyir Çalcı, o anları anlattı.

Haberin Devamı

Marmaris’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele saldırı düzenledikten sonra kaçan 12 darbeci askerden 9'u Muğla'nın Ula ilçesinde yakalandı. Kaçak askerlerin yakalanmadan önce polisle çatıştığı öğrenildi. Yakalanan askerler karakola götürülürken, kaçak 2 askeri arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan, kaçak askerlerin elebaşı Binbaşı Şükrü Seymen de yakalandığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI O ANLARI ANLATTI

Görgü tanığı Üzeyir Çalcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, mısır tarlasına domuzların gelmesini önlemek için bölgede nöbet tuttukları sırada su kanalından sesler geldiğini, önce seslerin domuzdan kaynaklandığını düşündüklerini anlattı.

Çalcı o anları şöyle anlattı:

'IŞIĞI YAKINCA 5 ASKER YERE YATTI'

'Önümüzde bir kanal vardı. Kanalın içerisinde çıtırdıları duyduk ve domuzdan geldiğini sandık. Biraz daha bekledik. Bir ses geçti ama domuz değildi. Arkadaşıma 'Kanala ışık tut, öyle ateş edelim.' dedim. Arkadaşım tüfeğin üzerindeki ışığı yakınca 5 asker yere yattı.

Haberin Devamı

'BİZ TATBİKAT YAPIYORUZ, IŞIĞI SÖNDÜRÜN'

Bir asker yerden kalktı 'Korkmayın biz tatbikat yapıyoruz. Işığı söndürün.' dediler. 'Tamam, size kolay gelsin' deyip oradan ayrıldık. Daha sonra muhtarımıza haber verdik. 5 dakika içerisinde bu bölge abluka altına alındı.

İleriye, Gökova'ya doğru ilerlediler. Biz eve doğru ilerleyince, diğerleri de kanalın içerisinde saklanmış ama kaç kişi olduğunu görmedim. Işık tuttuğumuzda 5 kişiyi gördük. Benimle bir kişi konuştu.

Üzerlerinde üniforma vardı. Kanalı geçtiklerinde ıslanmıştı. Beninle konuşan asker, çok zayıf ve bitkindi. Yüzü tıraşlı değil sakallıydı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!