Kabustan uyanış

Güncelleme Tarihi:

Kabustan uyanış
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2007 00:00

Turkcell Süper Lig'in ikinci hafta maçında Beşiktaş, deplasmanda Kasımpaşaspor'u geriye düştüğü maçta 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'a galibiyeti getiren golleri 63. dakikada İbrahim Toraman ve 86. dakikada Richardinho atarken, ev sahibi ekibin tek golünü 40. dakikada Jens Berthel kaydetti.

Haberin Devamı

Kasımpaşaspor - Beşiktaş maçının fotoğrafları için tıklayın...

Maçtan dakikalar...

Ve maça Beşiktaş'ın vuruşuyla başlandı.

Maçın hakemi Hüseyin Göcek ilk kez bir Beşiktaş maçında düdük çalıyor.

Kasımpaşaspor ilk hafta maçında deplasmanda Gazianteppspor'a 2-0 mağlup olurken, Beşiktaş ise evinde Konyaspor karşısında 1-0 galip gelmişti.

Karşılaşmada 4. dakika içerisine girdik ve iki takımda henüz net bir pozisyon bulamadı. Bu arada Beşiktaş'la ilk resmi maçına çıkan Rüştü topun değiştirilmesini istiyor.

6. dakika içerisindeyiz Bobo'nun sakatlığında ilk 11'de forma şansı bulan Burak hakeme itirazlarda bulunuyor. Sol kanattan çapraz koşu yapan Burak yerde kaldı fakat hakem Hüseyin Göcek devam dedi.

Maçta 10 dakikayı geride bırakıyoruz ve iki takımda orta sahada üstünlük kurma çabasında. Bu arada Kasımpaşaspor'da Erhan'ın ceza sahası köşe çizgisine yakın bir yerden kaleyi yokladı. Top yandan dışarı çıktı.

Haberin Devamı

15. dakikakayı geride bırakırken Beşiktaş'ta Serdar Özkan harika bir çalımla rakibini oyundan düşürdü. Serdar hemen topu ceza sahasına doğru ortaladı fakat top Kasımpaşaspor defans oyuncularında kaldı.

17. dakikada Kasımpaşaspor bir anda pozisyon buldu. Orta sahadan yapılan ortada Kane topa hareketlendi ama tecrübeli kaleci Rüştü daha önce davrandı.

Karşılaşmada 20. dakikayı geride bırakıyoruz ve maçta önemli bir gol pozisyonu yok.

21. dakikada orta sahaya yakın bir yerden Tello'nun ortası Kasımpaşa ceza sahasına kadar gitti fakat kimse dokunamadı ve top kaleci Khalid'de kaldı.

Beşikta 23. dakikada Cİsse'yle etkili olmaya çalıştı. Cisse'nin içeriye ortalamak istedeği top Kasımpaşaspor defansına çarptı ve korneer çıktı.

Serdar Özkan sol kanatta Kasımpaşasporlu futbolculara zor anlar yaşatıyor. 25. dakikada Serdar ceza sahası sağ çizgisi üzerinde Kasımpaşalı oyunculara önce çalım attı, ardından direkt kaleye vurdu. Sert bir şekilde kaleye giden topu son anda Khalid çıkardı.

Bu dakikalarda oyunda üstün taraf Beşiktaş.

30. dakikada Beşiktaş Nobre'yle mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Serdar Özkan'ın sağ kanattan altı pas üzerine ortaladığı topta Nobre iyi yükseldi ve aynı güzellikte vurdu ama top defans oyuncuları tarafından çizgi üzerinden çıkarıldı.

Haberin Devamı

33. dakikayı geride bırakırken ceza sahasına hızla giren Nobre faulle durduruldu. Kullanılan serbest atışta top Kasımpaşasporlu futbolcularda kaldı.

35. dakikada Kasımpaşaspor'un ender ataklarından biri Gökhan Zan'ın araya girmesiyle daha başlamadan bitiyor.

37. dakikada Tello'nun ceza sahası içerisine ortaladığı topta Burak kafayı vuruyor. Kaleci Khalid başarılı.

Maçta 38. dakikayı geride bırakıyoruz ve topla oynama yüzdelerinde Beşiktaş'ın üstünlüğü bulunuyor. Kasımpaşaspor % 40, Beşiktaş % 60'la oynuyor.

Ve goooooooooollll.. Kasımpaşa 1-0 Beşiktaş... 40. dakikayı geride bırakırken 1.90 boyundaki Jens ileriye çıktı ve Erhan'ın sol kanattan yaptığı ortaya iyi yükselerek, kale direğinin dibinden vurdu ve topu ağlarla buluşturdu.

Haberin Devamı

Kasımpaşaspor'un golünden sonra Beşiktaş ataklarını sıklaştırdı.

Karşılaşmada 1 dakika kaybolan zaman oynanacak.

Karşılaşmanın ilk yarısı sona eriyor ve Kasımpaşaspor soyunma odasına 1-0 üstünlükle gidiyor. Kasımpaşaspor 1-0 Beşiktaş...

Ve karşılaşmanın ikinci yarısına Kasımpaşaspor'un vuruşuyla başlandı.

İkinci yarıda Burak'ın yerine Batuhan oyunda.

48. dakikayı geride bırakıyoruz ve Beşiktaşlı futbolcular rakibe pres yapıyor.

Kasımpaşaspor'da Merthan, Serdar Özkan'ı faulle durdurunca karşılaşmadaki ilk sarı kartı gördü.

50. dakikada sağ kanattan yapılan ortada Kane, müsait pozisyonda olmasına rağmen etkili bir vuruş yapamadı.

Beşiktaş kaleye yaklaşık 30 metre uzaklıktaki bir noktadan serbest atış kazandı. 52. dakikada topun başına gelen Richardinho, kale sahası içerisine ortaladı. Ceza sahasına gelen topla buluşan Nobre'nin kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. 53. dakikada Aydın çıktı, İbrahim akın oyunda.

Kasımpaşaspor ceza sahası içinde bir anlık karanbol yaşandı. İbrahim Akın'ın pasında topla buluşan İbrahim Akın çok kötü bir vuruş yaptı ve top farklı şekilde dışarı çıktı.

Beşiktaş çok net bir pozisyondan daha yararlanamıyor. 56. dakikada sağ kanattan yapılan ortada topla buluşan Nobre vurdu, top kale direğine çarptı ve tehlike bölgesinden uzaklaştı.

Beşiktaş bu dakikalarda rakip sahadaki baskısını iyice arttırdı.

Karşılaşmanın 3'te 2'lik bölümünü geride bırakıyoruz ve maçtaki faul oranlarında Kasımpaşaspor'un önde olduğunu görüyoruz. Bu dakikaya kadar Kasımpaşaspor 15, Beşiktaş 6 faul yapmış.

Haberin Devamı

Ve goooooooolll.. Beşiktaş 63. dakikada maça dengeyi getiriyor... Golün adı İbrahim Toraman... Sağ kanatta kazanılan serbest vuruşta topun başına gelen Tello, ceza sahası içerisine ortaladı. Kalenin hemen önünde topla buluşan İbrahim Toraman harika bir kafa vuruşu yaptı ve eşitliği sağladı...

65. dakikada Kasımpaşaspor'da oyuncu değişikliği. Yasin çıktı, Morits oyunda.

Karışılaşmanın 74. dakikasını geride bırakıyoruz ve bu dakikalarda oyunun kontrolü tamamen Beşiktaş'a geçti.

80. dakikada Beşiktaş'ta oyuncu değişikliği. Cisse çıktı, Koray oyunda.

Beşitaş 83. dakikada sağ kanattan etkili geldi. Sağ kanattan yapılan ortada topla buluşan İbrahim Akın vurdu top defanstan döndü.

Ve gooooooooolllll... Gol Richardinho... Kasımpaşaspor 1-2 Beşiktaş... 86. dakikada sağ kanattan penaltı noktasına doğru ortalayan Serdar'ın pasında top Richardinho'nun önünde kaldı.  Richardinho Önce topu düzeltti, sonra vurdu ve topu filelerle buluşturdu.

Beşiktaş 3 gole çok yaklaştı. 88. dakikada sağ kanattan Serdar Özkan'ın ortasında topu Nobre yere indirdi fakat kale sahası içerisinde hiçbir Beşiktaşlı futbolcu olmayınca çok net bir pozisyondan oldu Beşiktaş.

3 dakika duraklama oynanacak.

Ve karşılaşmanın son düdüğü çalıyor. Beşiktaş 1-0 geriye düştüğü maçtan galip ayrılmasını bildi ve 3 puanı hanesine yazdırdı. Kasımpaşaspor: 1 Beşiktaş: 2...


Stat: Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Murat Şahin
Kasımpaşa: Khalid , Ömer , Cihat , Jens Berthel , Alpaslan ,  Merthan , Özgür , Yasin  (Dk. 64 Moritz ), Mustafa  (Dk. 89  Serdar ), Erhan , Kahne Tehoue  (Dk. 83 Gökhan )
Beşiktaş: Rüştü , Serdar Kurtuluş , Gökhan Zan , İbrahim Toraman  , Tello , Serdar Özkan , Cisse  (Dk. 80 Koray ), Ricardinho  , Aydın  (Dk. 53 İbrahim Akın ), Burak  (Dk. 46 Batuhan ), Nobre
Goller: Dk. 40 Jens Berthel (Kasımpaşa), Dk. 63 İbrahim Toraman, Dk. 85  Ricardinho (Beşiktaş)
Sarı Kartlar: Dk. 49 Merthan, Dk. 90 Gökhan (Kasımpaşa), Dk. 90 Batuhan  (Beşiktaş)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!