Kabus görmek istemiyorlar

Güncelleme Tarihi:

Kabus görmek istemiyorlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 15:31

Turkcell Süper Lig'deki 3 Başkent temsilcisi geçen sezon yaşadıkları kabusu, bu sezon görmek istemiyorlar.

Ankaragücü, Gençlerbirliği ve Ankaraspor takımları yeni sezon öncesi transfer ettikleri toplam 26 futbolcuyla kadrolarını güçlendirdi.

Ligde geçen sezon mücadele eden 4 Başkent temsilcisi de sezon sonunda sıralamada son 9 takım içinde yer alarak başarısız bir yıl geçirirken, toplam 37 galibiyet alan “Başkentliler” 30 da beraberlik alarak 140 puan toplayabildi.

Sezon boyunca 70 maçta sahadan yenik ayrılan ve kalelerinde toplam 202 gol gören “Ankaralılar”, rakip kalelere ise 134 gol attı. Hiç bir Ankara takımı “artı” averaja sahip olamazken, toplamda da eksi 68 averajla geçen sezonu tamamladılar.
Ankara takımları transfer sezonunda şu ana kadar 26 futbolcuyu kadrolarına katarken, 35 futbolcuyla ise yollarını ayırdı.

HACETTEPE

Geçen sezon ligde mücadele eden Ankara takımlarından Haccetepe, Teknik Direktör Osman Özdemir yönetiminde, Gençlerbirliği OFTAŞ Spor adıyla 2007-2008 sezonunu 10. bitirmesine rağmen, 2008-2009 sezonunda Erdoğan Arıca ve Ergün Penbe idaresinde ligi sonuncu tamamlayarak Bank Asya 1. Lig'e düştü. Mor-beyazlılar geçen sezon boyunca ancak 5 galibiyet 7 beraberlikle toplam 22 puan toplarken, rakip kalelere 24 gol attı, kalesinde ise 63 gol gördü.

Hacettepe yeni sezon için teknik direktör Önder Özen ile anlaştı.

GENÇLERBİRLİĞİ

Mesut Bakkal yönetiminde 2007-2008 sezonunu 15. sırada bitiren Gençlerbirliği, geçen sezonun sonunda da büyük sıkıntı yaşadı ve ligden düşmekten son 15 dakikada kurtulabildi. Mesut Bakkal'dan sonra teknik direktör Samet Aybaba ile anlaşan kırmızı-siyahlılar, 2008-2009 sezonunda 10 galibiyet ve 8 beraberlikle, 38 puan toplayabildi ve ligi önceki sezon olduğu gibi 15. sırada tamamladı. Geçen sezon kalesinde 50 gole engel olamayan Başkent temsilcisi, rakip fileleri ise 38 kez havalandırdı.

Gençlerbirliği yeni sezon için Alman Teknik Direktör Thomas Doll ile anlaştı.

Gençlerbirliği'nin şu ana kadar kadrosuna kattığı futbolcular şöyle:

Sinan Ayrancı (Brommapojkarna), Serdar Kulbilge (Kocaelispor), Orhan Şam (Hacettepe),Murat Kalkan (Hacettepe), Da Silva Tozo (Hacettepe), Sandro Mendonca (Hacettepe), Olgay Coşkun (Hacettepe), Ulaş Güler (Hacettepe), Patiyo Tambwe (Hacettepe), Aykut Demir (Nac Breda), Sezai Zehiroğlu (Hoffenheim), Danijel Mihajlovic (Jagodina), Stjepan Tomas (Rubin Kazan), Labinot Harbuzi (Malmö)

Kırmızı-siyahlı takımdan ayrılan futbolcular ise şunlar:

Engin Baytar (Trabzonspor), James Troisi (Kayserispor), Hakan Aslantaş (Kayserispor),Daniel Addo (Hacettepe), Soner Aydoğdu (Hacettepe), Emre Balak (Hacettepe), Uğur Kapısız (Hacettepe), Mustafa Kaya (Hacettepe), Kemal Akbaba (Hacettepe), Ümit Tütünci (Gaziantepspor), Yasir Elmacı (Diyarbakırspor), Lamine Traore, Mehmet Polat (serbest), Eren Aydın (Manisaspor), Koray Avcı (serbest), Mehmet Nas (Manisaspor), Erkan Özbey (serbest), Recep Öztürk (Konyaspor), Tolga Seyhan (Gaziantepspor), İbrahim Şahin (Hacettepe), Serkan Atak (Hacettepe), Ante Kulusic (Hacettepe), Kadir Bekmezci (Hacettepe)

ANKARAGÜCÜ

2007-2008 sezonunu 8. sırada bitirerek en başarılı “Başkentli” olan Ankaragücü, 2008-2009 sezonunda teknik direktör olarak Hakan Kutlu, Ünal Karaman ve son olarak da Hikmet Karaman ile çalıştı. Hikmet Karaman'ın gelişine kadar ligin “dibinden” kurtulamayan sarı-lacivertliler, sezonu ancak 13. sırada tamamlayabildi ve ligde kalmayı son haftalarda garantiledi. Geçen sezonu 11 galibiyet 6 beraberlikle tamamlayan Ankara temsilcisi 39 puan toplarken, kalesinde gördüğü 47 gole karşılık, 36 kez gol sevinci yaşayabildi.

Başkent temsilcisi, teknik direktörlüğe geldikten sonra ligde kalmayı garantilediği Hikmet Karaman ile 2009-2010'da da devam etme kararı aldı.

Yeni sezonda 100. yılını yaşayacak Ankaragücü'nde, Cengiz Topel Yıldırım başkanlığındaki yönetim, 23 Ağustos'ta olağanüstü genel kurul yapma kararı alırken, yönetimsel sorunların bir türlü bitmek bilmemesi ise sarı-lacivertli taraftarları endişelendirmeye devam ediyor.

Ankaragücü'nün şu ana kadar kadrosuna kattığı futbolcular şöyle:

Darius Vassell (Aston Villa), Suat Baş (Arminia Bielefeld), Calvin Sosibo (Bidwest Wits), Kagiso Senamela (Golden Arrows), Emre Aygün (Akçaabat Sebatspor), Cihan Haspolatlı (Konyaspor), Abdullalh Çetin (Antalyaspor)
Sarı-lacivertli takımdan ayrılan futbolcular ise şunlar:

Onur Acar (Adanaspor), Hasan Üçüncü (Giresunspor), Burak Karaduman (Karşıyaka), Mustafa Aydın (Karşıyaka), İsmail Bouzid (Hearts), Mehmet Yılmaz (Eskişehirspor), Burak Özsaraç (Manisaspor)

ANKARASPOR

Aykut Kocaman yönetiminde geçen sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu başarı ile bütün spor kamuoyunun dikkatini çeken Ankaraspor, sezonun 2. yarısında büyük bir düşüş yaşayarak ligi ancak 10. tamamlayabildi. Ankaraspor, 11 galibiyet, 8 beraberlikle 41 puan toplayarak geçen sezonun en başarılı “Ankaralısı” olurken, 36 kez rakip fileleri havalandırdı, 42 kez ise meşin yuvarlağı filelerinden çıkardı. Mavi-beyazlılar, 2007-2008 sezonunu da 10. sırada bitirmişti.

Sezon öncesi düzenlenen Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi TBMM 90. Yıl Kupası'nda Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Eskişehirspor ile mücadele ederek mutlu sona ulaşan Ankaraspor, yeni sezonda takımı Alman teknik adam Jürgen Röber'e emanet etti.

Ankaraspor'un şu ana kadar kadrosuna kattığı futbolcular şöyle:

Aydın Karabulut (Beşiktaş), İlhan Parlak (Fenerbahçe), Özgür Çek (Fenerbahçe), Eric Brabeg (Sparta Prag), Gökhan Tokgöz (K. Erciyesspor)

Mavi-beyazlı takımdan ayrılan futbolcular ise şunlar:

“Erhan Güven (Beşiktaş), Özer Hurmacı (Fenerbahçe), Ramazan Kurşunlu (Karşıyaka),Radoslav Batak (Antalyaspor), Murat Akyüz (serbest)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!