Kabus bayrama döndü

Güncelleme Tarihi:

Kabus bayrama döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 1998 00:00

Haberin Devamı

Dev maça birinci sayfalarını ayıran İtalyan basını ‘‘İstanbul'da spor siyaseti gölgede bıraktı’’ yorumunu yaptı.

Spor kazandı

İtalyan basını dün birinci sayfalarını G.Saray-Juventus maçına ayırarak, ‘‘10 günlük kabus bayrama dönüştü’’ yorumunu yaptı. Siyasi gazeteler ‘‘Korku maçını spor kazandı’’ derken, hiç olay yaşanmadığını, Juventus'un güllerle karşılandığını Papa'ya bile yapılamayacak bir korumanın gerçekleştiğini ve futbolcuların havalimanında alkışlandığını yansıttı. İtalyan gazetelerinin başlık ve yorumları şöyle:

La Gazetta Dello Sport

‘‘Galatasaray 93'üncü dakikada beraberliğe ulaştı’’ ‘‘Juve'ye yazık oldu’’. Harika güvenlik önlemleri alınmış. Çiçek ve centilmenlikle karşılandık. Sadece taraftar ıslıkladı. Hakem kusursuzdu. Türkiye'de beraberlik golü dışında herşey mükemmeldi. Minik Suat, Juventus'un coşkusunu kursağında bıraktı.

Corriere Dello Sport

‘‘Juventus, herşey bitmedi’’. Cehennem yoktu. Centilmenlik, saygı vardı. Taraftar Juventus sahaya çıkarken sırtını döndü. Zidane, yuhalama korosunun tek hedefiydi. Hakem harikaydı. Olaysız maç bir kez daha sporun ne denli etkili olduğunu kanıtladı. Çiçekler barışın bir simgesiydi. Ama koruma önlemleri kasvetliydi. Juventus için henüz herşey bitmedi.

Tuttosport

‘‘Kahraman Juventus’’, ‘‘Korku maçı 1-1 bitti’’. Askerileştirilen statta Juventus zaferi az daha kazanıyordu. Zidane tehdit edildi. Rampulla mucizeler yarattı. Çiçekler kadar silahlar da vardı. Büyük gerginlik yaşandı. Juventus harika, Türkler şanslıydı. ‘‘Apocalypse Now’’ Vietnam filmi gibiydi. Bu maç İtalya'da oynansaydı Hagi kırmızı kart görürdü.

La Stampa

‘‘Barış maçı berabere bitti’’. İstanbul'da hiçbir olay yaşanmadı. Juventus için acı sonla biten karşılaşmada her zamanki gibi spor kazandı. PKK ve Juventus aleyhine tezahürat yapıldı ancak bu abartılmadı. Çiçeklerle karşılanan Juventus istediği sonucu son dakikada minik Suat'ın kafasından kaybetti. Zırhlı statta küçük zirve yapıldı. İtalyan bakanlar Türk meslektaşları ile krizi çözmek için dayanışma içerisine girdiler.

İl Giornale

‘‘Juventus berabere kaldı Öcalan kazandı’’. Juventus, Türkiye'de çiçeklerle karşılanırken Başbakan D'Alema, Öcalan'ın kazanması için elinde gelen herşeyi yapıyor. Maç gerçek bir maçtı. Ancak Boğaz'da bir denizaltının ortaya çıkması güvenlikte Türkler'in abartmaya kaçtığının bir kanıtıydı.

İl Mesaggero

‘‘22 bin seyirci, bir o kadar polis vardı, olay yoktu’’. Juventus, zırhlı statta son anda galibiyeti kaçırdı. Juventus, Türkler'e bayram armağan etti. Çiçekler kadar silahlar da ellerde tutuluyordu. Ama maç centilmence oynandı. Spor bir kez daha etkili oldu. Buzlar çözülmeye başladı.

La Republica

‘‘İstanbul'da futbol kazandı’’. Türkiye'de inanılmaz güvenlik önlemleri, sonunda bayram havasına dönüştü.

Corriere Della Sera

‘‘Zırhlı statta Apo yuhalandı’’. Krizler spor aracılığı ile gideriliyor. Bu maç bunu kanıtladı. Juventus maçtan değil, skor elden gidiyor diye korktu.

İl Tempo

‘‘Korku maçında Juventus berabere kaldı’’. Kötü sürprizlerle karşılanmadı. Barış maçında Juventus iki puan kaybetti. Sahada sadece futbol vardı. Maçta İtalyan bakanlar da vardı ve çok yararlı diyaloglar kurdular. Sadece maçı düşünme ilkesi ağır bastı, Türkler'e teşekkür edildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!