KABİNSİZ DURAKLAR

Güncelleme Tarihi:

KABİNSİZ DURAKLAR
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 10:00

Ankara’nın merkezi Kızılay ve Ulas’taki birçok durakta kabin ya da bank yok. Yolcular, durağın olduğu kaldırıma oturarak otobüs beklemek zorunda kalıyor.

Haberin Devamı

Kentin merkezi Kızılay’da, Meşrutiyet Caddesi üzerindeki 11 otobüs durağında da kabin ya da bank bulunmuyor.
Ovacık, Esertepe, Eryaman, Sincan, Elvankent gibi semtler ile Kızılay arasında çalışan otobüslerin güzergâhları üzerinde bulunan duraklarda, mesai çıkış saatlerinde uzun insan kuyrukları oluşuyor. Vatandaşlar, otobüsü ayakta beklemek zorunda kalırken, kaldırım da daralıyor. Duraklarda kabin olmadığı için kış aylarında da zorluk çektiklerini belirten vatandaşlar, “Yağmurda, karda ıslanmamak için yan taraftaki binaların saçağının altına giriyoruz” diyor.

KALDIRIMA OTURUP BEKLİYORLAR

Tarihi kent merkezi Ulus’ta da aynı sorun yaşanıyor. Atatürk Bulvarı’nın Dışkapı istikameti üzerindeki otobüs duraklarında bank olmaması vatandaşları mağdur ediyor. Ankara’nın doğu-batı aksında çalışan otobüslerin güzergâhı üzerinde olduğu için gün içinde çok sayıda vatandaşın kullandığı duraklarda kabin ve bank bulunmuyor. Sabah ve akşam saatlerinde uzun insan kuyruklarının oluştuğu duraklarda, ayakta beklemekten yorulan bazı yolcular çareyi kaldırıma oturmakta buluyor. Ellerindeki alışveriş poşetlerini ya da gazeteleri minder gibi kullanan vatandaşlar, kaldırıma oturarak otobüs bekliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!